„Don Bosco” la 17 ani

07 Februarie 2018

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași a fost și este martorul a sute de copilării, a fost și este casa în care copiii au reușit să zâmbească pentru prima oară, locul în care poate au suflat în lumânările unui tort aniversar, castelul din povești în care au intrat în lumea basmelor, casa în care au primit căldură și afecțiune, locul în care au scris sau au citit pentru prima dată.

Au trecut 17 ani de activitate! Timpul a zburat ca vântul, copiii Centrului au ajuns acum adulți, au studiat la facultate iar noi suntem tare mândri de ei. Uitându-ne în urma celor 17 ani ne putem da seama că da, noi am contat pentru câteva sute de copii ai României, că am fost cei care am pus o cărămidă la baza viitorului lor, iar ei ne-au înfrumusețat cei 17 ani, printre grele încercări, mari speranțe, mici eșecuri, lacrimi de fericire și tristețe. Am trecut cu bine peste toate și iată, la cei 17 ani suntem tot aici. Suntem aici pentru acei copii care ne caută, care au nevoie de noi, pentru care suntem o famile. Din păcate, în toți acești ani, situația social-economică a țării nu a dat semn de îmbunătățire, dar noi am rămas în comunitate pentru a-i sprijini pe copiii care nu mai văd speranțe și soluții. Copiii de azi - adulții de mâine. Suntem aici pentru ei dar de multe ori ei ne vindecă nouă rănile inimii, ne dau putere să mergem mai departe, ei ne fac fiecare zi un pic mai frumoasă.

La cei 17 ani de activitate tragem linie și putem spune că spiritul Sfântului Ioan Bosco este printre noi, și că încercăm să îi ducem învățăturile mai departe, ca să nu uităm nicio clipă cine a fost, ce a făcut și ce a lăsat în urmă. Este un moment de bilanț si cum trecutul nu îl mai putem schimba, încercăm să pregătim viitorul prin faptele pe care le facem în prezent. Timpul care a trecut nu ne-a secătuit de energie ba, mai mult, ne-a dat curaj și înțelepciune să ducem mai departe tot ceea ce facem, să ne dezvoltăm, să creștem, să fim mai buni cu noi și cu ceilalți.

Sâmbătă, 3 februarie 2018, am sărbătorit împreună cu prietenii noștri de la Imperia Imobiliare, Issa’Beri și Arcelor Mittal Roman. Sunt o parte din acei oameni care ne-au fost alături. Datorită lor, anul care a trecut a fost unul de vis, plin de comori nebănuite. Și, în această ordine de idei, activitatea de sâmbătă, prin care am sărbătorit cei 17 ani, a fost axată pe o căutare de comori. Cele 3 echipe, în frunte cu cei 3 prieteni de seamă, au primit indicii și, rând pe rând, le-au elucidate și au ajuns la ceea ce pentru noi înseamnă adevărata comoară, oamenii. Astfel, copiii au descoperit o serie de cadouri pentru cei care ne-au sprijinit: plachete aniversare prin care am încercat în câteva cuvinte să le explicăm cât de importanți sunt pentru noi și câtă recunoștință le purtăm celor fără de care nimic nu ar fi fost posibil.      Ziua s-a încheiat cu un tort aniversar pe care micii eroi ai căutării de comori l-au savurat cu mare drag. O zi plină de momente care își vor găsi cu siguranță loc în cufărul amintirilor noastre.

Mulțumim tututot celor care în acești 17 ani au fost alături de cauza noastră! Fiecare dintre voi are un loc special în inimile noastre, un aport la cei 17 ani. Cu voi dorim să împărtășim bucuria noastră.

La mulți ani „Don Bosco”! Aventura continuă!

Hurduc Mihaela – coordonator Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”

Citit 416 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 13:49