Festivalul clătitelor-ediția a doua

12 Februarie 2018

Vineri, 9 februarie 2018, în cadrul Centrului „Don Bosco” a avut loc cea de-a doua ediție a Festivalului clătitelor, unul dintre cele mai dulci evenimente pe care noi le organizăm. Acest eveniment a fost, în esență, un eveniment caritabil, menit să ne aducă cu un pas mai aproape de tabăra de vară. Copiii au fost mai mult decât încântați să își aducă și ei contribuția la tabăra care îi așteaptă în vară. Motivația și perseveranța cu care au bucătărit micuții patiseri ne-a demonstrat că așteaptă cu nerăbdare Aventura montană.

Organizați în echipe, copiii au lucrat asemeni bucătarilor din restaurante. Au făcut cu rapiditate cele peste 25 de comenzi pe care le-am avut de livrat la cei care au înțeles și au îmbrățișat cauza noastră. Alături de noi, în această dulce și minunată aventură culinară, a fost Chef Ciprian Feghiuș, un prieten vechi al Centrului, care le-a dat copiilor lecții de bucătărie și i-a învățat mici secrete în ale gătitului. Oricine poate să facă niște clătite însă noi am facut unele speciale, în care, pe lângă ingrediente de bază, am pus suflet și speranță, am pus vise și dorințe.

Felicitările nu au întârziat să apară și, odată cu ele, copiii au înțeles că atunci când un lucru este făcut cu drag este apreciat de către cei din jur.

Dorim să le mulțumim celor care s-au aflat pe lista noastră de pofticioși și care au dorit să își îndulcească ziua cu clătite făcute chiar de către copiii din cadrul Centrului. Mulțumim celor de la Centrul Diecezan Caritas Iași, colegi care mereu ne-au fost alături și care de fiecare dată ne-au primit cu zâmbete și căldura,  celor de la Imperia Imobiliare, fără de care multe dintre aventurile noastre nu ar fi existat, noilor noștri prieteni de la Galaxy Desing și Kalod, care au ales ca desertul de vineri să fie clatitele gătite de noi, mulțumim și reprezentantului Arcelor Mittal Roman care a ales să ne fie alături. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către echipa de voluntari care ne-a sprijinit și fără de care nu am fi reușit ca la cea de-a doua ediție de Festival al clătitelor să reușim să livram în jur de 300 de clătite.

Mulțumim prieteni dragi, căci odată cu aceste mici dulciuri am reușit să ne bucurăm încă o dată de căldura sufletelor voastre. Mulțumim Chef Ciprian Feghiuș pentru că ne arăți de fiecare dată din secretele bucătăriei dar și ale omeniei.

Coordonator, Hurduc Mihaela

Citit 484 ori