Colecta din a doua duminică a Postului Mare

16 Februarie 2018

Centrul Diecezan Caritas Iași vă invită și în acest an, ca în timpul Postului Mare, să vă îndreptați privirea și inima către persoanele în vârstă și cei care se găsesc în suferință, către persoanele sprijinite prin Programul „Servicii de Îngrijiri la Domiciliu”.

Colecta din a doua duminică a Postului Mare, 25 februarie 2018 este destinată Centrului Diecezan Caritas Iaşi şi reprezintă participarea dumneavoastră la susţinerea activităţii celor 9 centre de îngrijire la domiciliu, care sunt prezente în Dieceza de Iaşi, în cadrul Programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”. În anul 2017 am oferit servicii socio–medicale și îngrijiri de bază la peste 1200 de beneficiari, iar ajutorul credincioșilor din Dieceza de Iași a fost prețios.

Apelăm așadar la ajutorul dumneavoastră pentru a organiza din timp colecta credincioşilor şi pentru a încerca să sensibilizăm comunitatea credincioşilor din parohia dumneavoastră, la problemele cu care se confruntă persoanele pe care noi le asistăm. Colecta va fi virată în contul Caritas în lei: RO36BRDE240SV08119112400, cod fiscal 4488681.

În mesajul pentru Postul Mare 2018, sfântul părinte Papa Francisc ne amintește că: „Exercitarea pomenii ne eliberează de aviditate și ne ajută să descoperim că celălalt este fratele meu: ceea ce am nu este niciodată numai al meu. Cât aș vrea ca pomana să se transforme pentru toți într-un adevărat stil de viață! Cât aș vrea ca, fiind creștini, să urmăm exemplul apostolilor și să vedem în posibilitatea de a împărtăși cu alții bunurile noastre o mărturie concretă a comuniunii pe care o trăim în Biserică.”(...) Abandonul este boala cea mai gravă a bătrânului, dar și nedreptatea cea mai mare pe care o poate suferi: cei care ne-au ajutat să creștem nu trebuie să fie abandonați atunci când au nevoie de ajutorul nostru, de iubirea noastră și de blândețea noastră.”

Vă mulțumim pentru disponibilitatea dumneavoastră și vă dorim un Post cu multe roade spirituale!

Pr. Egidiu Condac

Citit 619 ori