Acces la antreprenoriat

19 Februarie 2018

Joi, 15 februarie 2018, a avut loc conferința de deschidere a proiectului A.C.C.E.S. – Antreprenoriat, Consiliere și Consultanță pentru o Economie Sustenabilă.

Centrul Diecezan Caritas Iași, în calitate de beneficiar, dorește ca prin acest proiect să crească gradul de ocupare pentru 120 de persoane din cele 6 județe aferente regiunii NE, prin susținerea înființării a 60 de întreprinderi cu profil non-agricol, în mediul urban,  precum și îmbunătățirea competențelor antreprenoriale pentru 360 de persoane.

La eveniment au fost invitați reprezentanţi ai mass-media, ai organizațiilor neguvernamentale, ai instituțiilor publice locale și județene precum și membri ai echipei de proiect.

Cuvântul de deschidere a aparținut PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care a felicitat și a încurajat echipa C.D.Caritas Iași să continue să-și desfășoare activitatea cu aceeași dăruire și credință în Dumnezeu.

A urmat pr. Egidiu Condac, directorul general al C.D.Caritas Iași, care a prezentat apartenența C.D.Caritas Iași precum și proiectele europene implementate până în prezent.

Descrierea proiectului a fost făcută de către Radu Onișoru, managerul proiectului A.C.C.E.S., iar Anca Maftei, expert formare antreprenorială, a prezentat celor prezenți un concept antreprenorial.

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Valoarea totală a proiectului este de 14.310.085,94 lei, din care 12.163.573,05 valoare nerambursabilă UE și 2.146.512,89 lei valoare nerambursabilă din bugetul național.

Perioada de derulare a proiectului este: 16 ianuarie 2018-15 ianuarie 2021.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Mai multe informaţii privind acest proiect puteţi obţine la numărul de telefon 0232-210085 / 0729550063, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoană de contact: Radu Onișoru, manager proiect.

Citit 1522 ori