Dezvoltarea potențialului parental

28 Februarie 2018

Centrul Diecezan Caritas Iași, prin intermediul proiectului D.A.R.E., proiect impelementat de către Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, în colaborare cu Caritas Austria,  a organizat, în perioada 23-24 februarie 2018, un curs de formare pentru părinți, tema fiind Dezvoltarea potențialului parental: atașamentul, educația fără pedeapsă, comunicarea eficientă între părinți și copii."

Formarea a fost  furnizată de către partenerii de la SOS Satele Copiilor Ucraina.

Această ocazie a fost una deosebită pentru părinții copiilor de la Centrul „Don Bosco” dat fiind faptul că sunt rare momentele în care ei se pot detașa de rutina și grijile zilnice și se pot gândi la relația cu copiii lor. În aceste două zile petrecute împreună, părinții s-au simțit în centrul atenției, au fost întrebați cum se simt, le-a fost întinsă o mână de ajutor în efortul lor de a crește cât mai bine un copil.

Spre surprinderea noastră, aceste zile de formare, nu au fost numai un prilej de a învăța metode și tehnici de a comunica sau relaționa cu copiii, dar au fost și zile în care părinții au putut să se descarce de emoțiile negative, au conștientizat că dacă ei sunt împăcați cu ei atunci vor reuși să emane în jurul lor pace, au putut să își ia răgaz câteva minute să plângă sau să zâmbescă, să se întoarcă în copilaria lor, să se împace cu trecutul ca să poată gestiona mai bine prezentul și viitorul.

Aceste două zile ne-au dat putere și convingere că avem aliați atunci când dorim să sprijinim copiii pe care zi de zi îi avem alături de noi.

Spre bucuria noastră, am descoperit că avem părinți care doresc să fie mai buni cu ei și cu copiii lor.

Hurduc Mihaela – coordonator local DARE

Citit 530 ori