Imprimă această pagină

Ziua copilului la Centrul de Resurse pentru Familii

05 Iunie 2018

              

În acest an, 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, a fost serbată de Centrul de Resurse pentru Familii, program al Domeniului Copii, Tineri, Familii din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, prin intermediul unei activități care a avut în prin plan copiii și zâmbetele lor. Împreună cu voluntarii Centrului, am ales să ne destindem și să ne bucurăm de soare într-un loc verde, perfect pentru relaxare dar și pentru distracție.

                Am ales Parcul Copou ca loc de desfășurare a activității, acolo unde am făcut o plimbare pentru a vedea câteva dintre obiectivele turistice prezente, iar Teiul lui Eminescu a fost principala atracție pentru micuții care nu mai intraseră niciodată în Parc, învățând astfel împreună despre acest simbol important al Iașului.

După amiază am schimbat zona de activitate, alegând ce le place cel mai mult micuților: desene pe asfalt, șotron și alte jocuri viu colorate care au stârnit amintiri plăcute și zâmbete calde atât copiilor cât și părinților ori voluntarilor. Având în vedere faptul că majoritatea copiilor prezenți experimentau pentru prima dată o astfel de variantă de petrecere a timpului liber, am adus pe chipul lor bucurie și entuziasm.

                Parcul Copou este locul ideal al jocurilor pe echipe ce solicită atenția, inteligența, spiritul de observație, dorința de a explora și nu în ultimul rând dorința de a concura. Astfel, copiii și voluntarii Centrului au răspuns pozitiv provocării de a se transforma în căutători de comori: am rezolvat împreună un traseu cu sarcini clare, precum găsirea a diferite obiecte din natură (iarbă, flori, frunze, pietre etc) cu ajutorul cărora au construit o căsuță solidă pentru insectele din parc, alegerea unui nume care să îi reprezinte ca mai apoi să și deseneze o imagine a echipei, oferirea de îmbrățișări trecătorilor etc.

                Și cum energia noastră era pe terminate, am ales să ne delectăm cu înghetață și suc, împărtășind opinii cu privire la orele petrecute împreună.

                Mulțumim familiilor care au răspuns pozitiv invitației de a participa la o astfel de activitate, cât și voluntarilor implicați care au făcut ca această zi să devină o amintire plăcută pentru copii!

                 

                 Ciocan Claudia – voluntar al Centrului de Resurse pentru Familii

 

Citit 1132 ori