„Sprijin pentru seniorii noștri ”– proiect cofinanțat de Consiliul Județean Bacău

03 August 2018

În perioada 2 august – 2 noiembrie 2018 Centrul Diecezan Caritas Iași implementează Proiectul  „Sprijin pentru seniorii nostri”. Proiectul are durata de 3 luni și este cofinanțat de Consiliul Județean Bacău conform programului de finanțări nerambursabile în anul 2018 din bugetul Judeţului Bacău - Consiliul Județean Bacău pentru activități nonprofit de interes județean, (exclusiv pentru proiecte culturale şi proiecte sociale), conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea serviciilor destinate persoanelor vârstnice din Comunele Faraoani și Pârgărești, Jud Bacău în scopul îmbunătățirii calității vieții, combaterea excluziunii sociale și creșterea accesului la servicii socio-medicale.

Grupul țintă direct al acestui proiect este reprezentat de 85  persoane vârstnice și 20 aparținători, iar beneficiarii indirecți al acestui proiect vor fi membrii comunităților Faraoani și Pârgărești.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

-       Creşterea calităţii vieţii pentru un număr de 25 de beneficiari lunar prin oferirea de servicii de îngrijire la domiciliu, atât sociale cât şi medicale, în decursul a 3 luni.

-       Dezvoltarea serviciilor de socializare pentru 60 de persoane vârstnice și implicarea unei rețele de voluntari pentru oferirea de servicii de socializare adresate persoanelor vârstnice, pe o perioadă de 3 luni.

-       Dezvoltarea de servicii de informare și suport pentru 20 de membrii ai familiilor ce au în îngrijire persoane vârstnice dependente, pe perioada de implementare a proiectului.

Prin derularea activităților propuse în cadrul acestui proiect urmărim :

-       Îmbunătăţirea calităţii vieţii, a stării de sănătate atât fizice cât şi a igienei mentale a asistaţilor cu păstrarea independenţei maxim posibile în raport cu condiţia proprie pentru 25 persoane vârstnice;

-       Implicarea a 60 de beneficiari în activități de socializare în vederea diminuării izolării și marginalizării sociale;

-       Promovarea activităților din cadrul proiectului ;

-       20  aparținători informați privind asistarea persoane vârstnice în familie;

-       O echipă de 6 voluntari formată pentru implicarea în activități de socializare în comunitățile Pârgărești și Faraoani.

Antonina Dogariu

Coordonator Diecezan