CARITABILiS Festival - Festivalul Faptelor Bune!

11 Septembrie 2018

Prima ediție a CARITABILiS Festival, organizată de către Centrul Diecezan Caritas Iași, a avut loc pe 8 și 9 septembrie în Piațeta Patinoar din cadrul Ansamblului Urbanistic Palas.

CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI  acționează din anul 1990 în domeniul serviciilor sociale comunitare. Echipa Caritas promovează caritatea, furnizează servicii sociale persoanelor defavorizate, răspunzând profesionist prin implicare şi devotament nevoilor cu care se confruntă societatea prin educarea, ajutorarea şi dezvoltarea acesteia.

„Prima ediție a Festivalului CARITABILiS ne-a ajutat să aducem în atenția publicului ieșean nevoile cu care se confruntă copiii și vârstnicii asistatați în cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, sub imboldul Zilei Internaționale a Carității .” - Maftei Anca, Director Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

Cu acest prilej am sărbătorit și  Ziua Internațională a Carității de pe 5 septembrie, îmbinând armonios activitățile distractive cu bucuria de a face o faptă bună și a ne ajuta semenii.

Activitățile derulate în cadrul festivalului au fost:

ACTIVITAȚI CULINARE - MÂNCARE CU SUFLET

Sâmbătă și Duminică de la 12.00 la 22.00

Cheffa by Ciprian Feghiuș: burgers delicioși, tacos, steak și multe alte bunătăți
Salad Box: meniu sănătos și gustos, salate variate, supe-creme, fresh-uri
Soft & Grace: preparate  gătite cu multă savoare și ingeniozitate

ACTIVITAȚI PENTRU TOATE VÂRSTELE

Sâmbătă și Duminică de la 12.00 la 20.00

Cortul Micii Bucătari: atelier de gătit pentru copii suținut de bucătarii Soft & Grace
Cortul Științei: atelier „Micii Chimiști” susținut de Asociaţia Studenţilor Chimişti Ieşeni
Cortul Copilăriei: face painting, forme din baloane pentru copii
Cortul Artiștilor: ateliere de pictură pe ipsos, modelaj din plastilină, brățări din elastice
Cortul Amintirilor: vânzare obiecte handmade create de copiii din centrul „Don Bosco”
Cortul Sănătății: curs „Prim Ajutor”, monitorizarea sănătății

PROGRAM ARTISTIC

Seara Pop Blues - sâmbătă, 8 septembrie

Petran Music School: voce și chitară
Clubul de muzică Richard Oschanitzky: Sabina Străchinaru, Andreea Blezneag, Alexandra Moșoi, Bianca Dogariu
Seara Populară - duminică, 9 septembrie
Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților”: dansuri populare
Iuliana & Anny Sescu: nai și voce

La fiecare cort cu activități au fost  urne pentru donații „Cutia cu fapte bune”,  iar fiecare participant a susținut cauzele noastre după buna apreciere.

Cei 7.500 de lei strânși în cadrul festivalului, din donații, vor fi direcționați către copiii proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” și pentru vârstnicii singuri din cadrul Domeniului pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

„Ne-am bucurat pe deplin de aceste 2 zile de festival pline de voie bună, muzică, dans, delicatese culinare, activități educative și recreative pentru toată lumea. Ne-au fost alături persoane de toate vârstele ceea ce spune multe despre societatea noastră și le mulțumim tuturor celor care s-au aplecat asupra cauzei noastre cu empatie și dăruire.” - Mariana Ursan, Director Domeniu Copii, Tineri, Familii

Aducem mulțumiri deosebite tuturor partenerilor noștri, sponsorilor, angajaților Centrului Diecezan Caritas Iași, voluntarilor, participanților și tuturor susținătorilor care au încurajat și au promovat cauza noastră. Suntem recunoscători pentru tot ajutorul și implicarea ce au dus la realizarea acestui proiect de suflet. Deși vremea nu a fost în totalitate favorabilă, publicul ieșean ni s-a alăturat într-un număr mare. Împreună ne-am bucurat și am contribuit la înfăptuirea binelui celor mai puțin norocoși.

Partener Principal: United Business Center Iași
Partener Cultural: Casa de Cultură a Studenților Iași
Parteneri culinari : Cheffa by Ciprian Feghiuș, Salad Box, Soft & Grace
Sponsori: Meat Concept Store, Mado Palas Iași, Carrefour Iasi
Parteneri media: Radio Iași, TeleM, VivaFM, Ziarul de Iași, Evenimentul Zilei

Mulțumim de asemenea pentru programul artistic (seara pop blues și seara populară):  Petran Music School, Clubul de muzică Richard Oschanitzky, Iuliana și Anny Sescu (nai și voce), Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților” și Asociaţiei Studenţilor Chimişti Ieşeni pentru atelierul „Micii Chimiști”.

Sperăm ca la edițiile viitoare să ni se alăture mai multe persoane fizice și juridice în sprijinirea și ajutorarea beneficiarilor noștri: copiii proveniți din familii defavorizate din din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” și pentru vârstnicii singuri din cadrul Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

Petronela Maftei, responsabil Departament Atragere de Fonduri

Citit 746 ori Ultima modificare Marți, 11 Septembrie 2018 12:00