Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

03 Octombrie 2018

Bătrânețea este considerată vârsta înțelepciunii, a poveștilor de viață, a evenimentelor din trecut aduse în prezent prin intermediul bunicilor și momentul prielnic pentru ca cei tineri să poată învăța să asculte, să fie răbători și empatici.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice,luni, 1 octombrie Centrul de Îngrijire la Domiciliu Iași a organizat un atelier de gătit pentru beneficiarii centrului, pentru a sărbători împreună. Astfel, ne-am dorit să consolidăm relația dintre generații prin implicarea activă a tuturor participanților.

Activitatea culinară a reprezentat un prilej pentru ca beneficiarii să socializeze, să interacționeze unii cu ceilalți și împreună să pregătim delicioasele tagliatele cu somon sub atenta îndrumare a bucătarului șef Mihai Câmpeanu, din cadrul M&G Food Studio, gazdele noastre în această zi, iar la desert ne-am delectat papilele gustative cu un savuros sufleu de ciocolată.

Reușita evenimentului a constat în implicarea activă a tuturor participanților, a dorinței bunicilor de a împărtăși cu noibucuriile și clipele mai puțin plăcute ale vieții, de a ne ajuta unii pe ceilalți în bucătărie, reușind în acest mod să demontăm mitul diferențelor dintre generații și împreună am pregătit minunatele delicatese.

În anul 1991 Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, pentru a evidenția drepturile persoanelor în vârstă, la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

Echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu, Iași

Citit 329 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 14:56