În comuna Preutești, județul Suceava s-au plantat 1000 de puieți cu ajutorul a peste 200 de membri ai comunității

29 Octombrie 2018

 

 

 

În luna octombrie 2018, Centrul Diecezan Caritas Iași în calitate de Solicitant în colaborare cu partenerii de proiect - Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești, județul Suceava au organizat prima campanie „Luna Mediului” - acțiune anuală de plantare copaci în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, județul Suceava din cadrul proiectului A.M.I.C. (Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate - cod proiect 115048).

 Cu prilejul acestei campanii de plantare puieți s-au mobilizat peste 200 participanți care au reușit să planteze un total de 1000 de puieți (Hibiscus și Thuja Golden Globe). Locurile alese pentru acest an au fost școlile incluse în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, județul Suceava: Școala Gimnazială Arghira, Școala Gimnazială Preutești și Școala Basarabi.

 Astfel, membrii comunei Preuteși au dovedit încă o dată ca sunt uniți, cu respect față de mediu și implicați în problemele cu care se confruntă localitatea lor. Educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului și implicarea activă a elevilor în astfel de activități reprezintă un exemplu și pentru alte localități.

 

          Mulțumim tuturor participanților: organizatorilor, coordonatorilor, primăriei comunei Preutești, școlilor vizate, cadrelor didactice, elevilor, părinților și voluntarilor care cu inițiativă și multă hărnicie au muncit cu spor împreună, dedicându-și câteva ore pentru protejarea naturii, contribuind la dezvoltarea unei comunități verzi și sănătoase.

 

 Campania „Luna Mediului” din cadrul proiectului “AMIC - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate” face parte dintr-o serie de 12 acțiuni de implicare activă și voluntariat (ecologizare, plantare de copaci și manifestări sportive) și are ca scop angrenarea grupului țintă în acțiuni de voluntariat spre rezolvarea problemelor sociale și de mediu cu care se confruntă localitatea lor.-

 

 Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la: adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pagina de grup Facebook:  Proiect A.M.I.C sau pe site-ul www.caritas-iasi.ro.

 Persoane de contact: Anca Diana Maftei - manager proiect, Mihaela Bălășel-Tomulescu – Responsabil Organizare evenimente  Solicitant, Iulia Sgîian – Responsabil Organizare evenimente Partener 1 Primărie, Doina Vasiliu – Expert Organizare evenimente  Partener 2 Școală.

 

 

 

Citit 961 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2018 14:35

Calendar

« Aprilie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30