COMUNICAT DE PRESĂ - Un Milion de Stele

09 Noiembrie 2018

Duminică, 11 noiembrie 2018, începând cu ora 19.00 va avea loc acțiunea „Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași.

 Acțiunea Un million de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun; în România, acest eveniment se organizează la nivel național începând cu anul 2009.

În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Scopul acestui eveniment este sensibilizarea comunității și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, persoanele marginalizate social, singure sau bolnave.

Un million de stele este organizat de CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI care din anul 1990 acţionează în domeniul serviciilor sociale comunitare. Asociația Caritas promovează caritatea, furnizează servicii sociale persoanelor defavorizate, răspunzând profesionist prin implicare şi devotament nevoilor cu care se confruntă societatea. Principalele domenii de activitate ale Centrului Diecezan Caritas Iaşi sunt: Domeniul Copii, Tineri, Familii si Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități​. Sumele colectate în cadrul evenimentului vor fi utilizate pentru susținerea activităților sociale realizate de cele două domenii.

Anul acesta, Centrul Diecezan Caritas Iași își mobilizează toate eforturile pentru a sprijini beneficiarii din cadrul acestor domenii, fie că este vorba de familii aflate în dificultate, copii care visează la o copilărie mai bună, adolescenți sau vârstnicii singuri afectați de fenomenul sărăciei și al marginalizării sociale. Gestul aprinderii unei lumânări  înseamnă totodată aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

Cu prilejul Un Milion de Stele va fi organizată și o expoziție de obiecte hand-made realizate de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” și Centrul de Resurse pentru Familii. După fiecare liturghie desfășurată duminică 11 noiembrie la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară, Maria, Regină” voluntarii îi așteaptă pe toți credincioșii la standul cu obiecte expuse spre vânzare. Astfel, îndemnăm publicul spre solidaritate, oferind un mic suport persoanelor care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială.

De asemenea, vom avea parte și de un program artistic emoționant: copiii de la Don Bosco (voce și orgă) și un recital de muzică susținut de Andreea Miler, Maria Miler și Bianca Dogariu.

Acțiunea oferă oportunitatea oricărei persoane de a face un bine aplecându-se cu empatie către dezvoltarea armonioasă a societății și către dorințele celor mai puțin norocoși.

 

Evenimentul Un milion de stele se va desfășura în aceeași perioadă și în alte 12 comunități în care se vor colecta fonduri pentru susținerea beneficiarilor programului de Îngrijire la domiciliu:

-          Huși: Biserica Sfântul Anton de Padova” și  Biserica Nașterea Sfintei Fecioare Maria”

-          Iugani: Biserica Sfânta Fecioară Maria, Regină”

-          Hălăucești (Iugani): Biserica Nașterea Sfintei Fecioare Maria”

-          Faraoani: Biserica Sfântul Anton de Padova”

-          Valea Mare (Faraoani): Biserica Sfântul Mihail”

-          Oțeleni: Biserica Biserica Sfânta Ana”

-          Săbăoani: Biserica Sfântul Mihail”

-          Suceava: Biserica Sfântul Ioan Nepomuk”

-          Tămășeni (Roman): Biserica Sfânta Fecioara Maria, Regina”

-          Sagna (Roman): Biserica Înălțarea Domnului”

-          Satu Nou (Pârgărești): Biserica Sfântul Mihail

-          Nicorești (Pârgărești): Biserica Sfânta Fecioară Maria Îndurerată”

Parteneri media: Radio Maria, Radio Iași, Ziarul de Iași, Evenimentul Regional al Moldovei.

 

Vă așteptăm să aprindem o stea pentru comunitatea noastră!

Citit 716 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2018 13:11
Mai multe din această categorie:

Calendar

« August 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
X

Right Click

No right click