Bilanțul acțiunilor și activităților Centrului Diecezan Caritas Iași din anul 2018

17 Decembrie 2018

Joi, 11 noiembrie 2018, începând cu ora 11:00 în Sala Albastră a Centrului de Plasament Sfântul Iosif”, Centrul Diecezan Caritas Iași a celebrat evenimentul de prezentare a realizărilor din anul 2018 și de mulțumiri adresate colaboratorilor, finanțatorilor și autorităților publice locale.

S-au retrăit cu bucurie momentele anului 2018, un an propice pentru noi proiecte, un an bogat în activități, dar și în provocări diverse. Ne-am bucurat de o atmosferă plăcută şi am avut bucuria de a ne revedea cu toții, marea familie Caritas.

În cadrul evenimentului, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor pline de emoție ale Pr. Egidiu Condac - Director Centrul Diecezan Caritas Iași: „Misiunea noastră, de a-i sluji pe cei aflați în nevoie, se învârte în jurul a trei direcții: calitate, dezvoltare, motivare umană și spirituală. Aceste trei dimensiuni au fost în centrul atenției în anul pe care îl încheiem. A sluji pe cei în nevoie este o onoare, așa cum deseori afirma Sfântul Francisc de Sales, dar este și o datorie, după cum spunea Sfânta Tereza de Calcutta”.

Revederea activităţilor, sintetizate într-un scurt film, ne-a făcut pe toţi să ne gândim că fără ajutorul bunului Dumnezeu, fără voluntarii, colaboratorii şi mai ales fără spiritul de credinţă, multe din aceste acţiuni, îndreptate spre binele aproapelui nostru, poate nu s-ar fi înfăptuit.

Momentul a fost marcat, acum, în pragul Sărbătorii Naşterii Domnului, de prezenţa micilor colindători, copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii şi Tineri "Don Bosco" din Iași și de expoziția de obiecte specifice Crăciunului realizate hand-made de beneficiarele Centrului de Plasament “Sfântul Iosif” din Iași și de echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Huși.

Gândul nostru de recunoştinţă merge acum, la sfârşitul anului, spre toţi cei care într-un fel sau altul ne-au ajutat să ne desfăşurăm activităţile, în special spre partenerii din ţară şi din străinătate, finanţatori, angajați, voluntari, preoţii diecezei şi credincioşi.  Toate acțiunile nu ar fi fost posibile fără credință, colaborare și solidaritate față de cei nevoiași.

Mulțumim colegei noastre Mihaela Condac pentru moderarea evenimentului și, de asemenea,  tuturor celor care ne-au fost alături: Excelența Sa Episcopul de Iași Petru Gherghel și Episcopului Auxiliar de Iași Aurel Percă, Doamna Primar  Ciuraru Pal Cristina și Pr. Iosif Dămătăr din localitatea Faraoani, Pr. Vicar al Parohiei Iugani Iacob Andrei, Daniel Ciobotaru (Direcor Executiv Adjunct la Direcția de Asistență Socială, Pr. Iulian Butnaru (Președente Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare), Doamna Rozica Tita (reprezentant al organizației Word Vision România).

În anul ce urmează, ne vom continua misiunea social-caritativă și sperăm să putem fi alături de cât mai multe persoane aflate în nevoie.

Citit 242 ori

« Ianuarie 2019 »