SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ÎN VACANȚA INTERSEMESTRIALĂ A COPIILOR ȘI TINERILOR DIN CADRUL CENTRULUI DE PLASAMENT „SF. IOSIF”

11 Februarie 2019

Vacanța intersemestrială a fost prilej de cunoaștere a fetelor care sunt incluse în programul Centrului de Plasament „Sf. Iosif” Iași, cu o parte dintre beneficiarii Complexului de Servicii „Ion Creangă” din Piatra Neamț.

Scopul întâlnirii a fost acela de a realiza un schimb de experiență pe parcursul unei zile, prin participarea la diverse activități social-cultural-recreative în vederea dezvoltării relațiilor cu beneficiarii altor organizații.

Vizita oaspeților s-a desfășurat pe data de 7 februarie 2019. Ziua a început cu primirea oaspeților din Piatra Neamț în sala de activități a Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, unde a avut loc o activitate de cunoaștere a copiilor și tinerilor. La activitate a fost prezent și directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, părintele Egidiu Condac, care a făcut o prezentare a întregii activități și a ținut un cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe cei prezenți să urmeze cursurile școlare cu multă seriozitate și să se implice în sprijinirea aproapelui prin desfășurarea activităților de voluntariat.

În urma parcurgerii etapei de cunoaștere, copiii și tinerii, însoțiți de o parte din personalul celor două centre, au mers în vizită la Bojdeuca lui Ion Creangă. Acolo au avut parte de o lecție de istorie, împletită cu poveștile lui Creangă. După ce au trecut pragul casei marelui scriitor, copiii au rămas impresionați de simplitatea încăperii și de obiectele foarte vechi și bine întreținute. Ulterior vizitei, copii și tinerii s-au reîntors la Centrul de Plasament „Sf. Iosif”, unde au servit masa, prilej de așezare a informațiilor primite și de interacțiune între ei.

În continuarea zilei, participanții au mers într-o plimbare în parcul Copou, unde au văzut teiul lui Eminescu și au recitat poezia „Dorință”.

În vederea insuflării dorinței de urmare a studiilor superioare, tinerii au mers și au vizitat clădirea corpului A, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Ei au rămas impresionați de Sala pașilor pierduți, unde s-au întâlnit, prin intermediul picturilor, cu marele pictor Sabin Bălașa.

Schimbul de experiență a celor două grupuri din Iași și Piatra Neamț a continuat prin vizitarea Muzeului Unirii din Iași, unde au aflat informații despre Alexandru Ioan Cuza și despre Unire.

Ziua s-a încheiat printr-o plimbare pe bulevardul Ștefan cel Mare, unde copiii au servit o gustare și au adus mulțumire lui Dumnezeu printr-un popas la Mitropolia Moldovei și Bucovinei și la Catedrala Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina”. Odată reveniți în cadrul Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, copiii și tinerii au împărtășit impresii, au făcut schimb de contacte și s-a stabilit ca în perioada verii cei de la Iași să meargă în vizită la Piatra Neamț.

Mulțumim oaspeților și participanților!

Asistent social,

Loredana CĂTĂRĂU