FESTIVALUL CLĂTITELOR - Acțiune de fundraising ce transformă desertul nostru preferat în calorii de fapte bune!

11 Februarie 2019

 

 Vineri, 8 februarie 2019, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco”, program al Centrului Diecezan Caritas Iași a organizat acțiunea de atragere fonduri intitulată Festivalul Clătitelor.

 

 Dulcele Festival al Clătitelor a fost dedicat celor 30 de copii proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași cu scopul de a le organiza tabăra de vară mult visată. Ce e considerat normal de restul copiilor, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorințe.

 

Cu prilejul acestui festival, micuții au avut ocazia să lupte pentru cel mai mare vis al lor - o săptămână plină de aventuri, jocuri și distracție la munte și să descopere o nouă pasiune - gătitul.

 Astfel, cei 30 de copii alături de angajați și voluntari, au pregătit un început de weekend fabulos de gustos: un meniu în care clătitele au fost preparate chiar de ei cu multă iscusință și iubire, iar moneda de schimb a rezultat a fi însăși bucuria lor.

 

Și delicioasele sortimente (home-made) au fost : Prune (amintiri din copilărie), Căpșuni (speranță), Gutui (armonie), Cireșe (copilărie), Vișine (prietenie), Trandafir (dragoste), Zarzăre (gingășie), Miere și nucă (vise), Ciocolată (energie), Ciocolată cu banane (dublă energie), Mascarpone cu fructe de pădure (cer senin).

 După ce toate clătitele au fost livrate la sediul pofticioșilor, a fost organizată prima ediție Chefi la cuțite Don Bosco”. Copiii, împărțiți în 3 echipe, sub îndrumarea unui voluntar – chef bucătar, au avut ocazia să-și demonstreze abilitățile de bucătari și lucru în echipă și  să prepare cele mai gustoase clătite. În urma jurizării, echipa portocalie cu o rețetă de clătită sărată a reușit să fie pe placul tuturor juraților, obținând punctajul maxim.

 

 Aducem mulțumiri deosebite:

·         Carrefour Iași pentru oferirea de produse alimentare și susținerea cauzei noastre;

·         micilor bucătari, voluntarilor și angajaților Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco” din Iași pentru realizarea acestui eveniment de suflet;

·         angajaților Centrului Diecezan Caritas Iași, Centrului de Plasament  Sfântul Iosif”, PromerGroup, Kinego, My Happy Market pentru că au ales să-și îndulcească ziua de vineri cu clătitele preparate de cei mici.

 

#FestivalulClătitelor - transformă desertul preferat în calorii de fapte bune!

 

 

Citit 752 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2019 15:33

Calendar

« Ianuarie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31