CONCERT CARITABIL VOCAL-SIMFONIC “INIMI PENTRU INIMI”

20 Martie 2019

SÂMBĂTĂ, 16 MARTIE 2019, ÎNCEPÂND CU ORA 19:30 A AVUT LOC CONCERTUL CARITABIL VOCAL-SIMFONIC INIMI PENTRU INIMI” - Requiem-ul în re minor pentru soliști, cor și orchestră, KV 626 de W. A. Mozart

 

Concertul Caritabil vocal-simfonic “Inimi pentru inimi” - Requiem-ul în re minor pentru soliști, cor și orchestră, KV 626 de W. A. Mozart, a avut loc sâmbătă, 16 martie 2019 începând cu ora 19:30 la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași.

Concertul a fost organizat de Episcopia Romano-Catolică Iași în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași și a avut drept scop strângerea de fonduri pentru refacerea și reluarea activității la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, grav afectat în urma unui  incendiu.

Concertul a fost susținut de cele două ansambluri ale Filarmonicii „Moldova” Iași - Orchestra simfonică și Corul academic „Gavriil Musicescu”.

Dirijor: maestrul Horia Andreescu

 Ne-am bucurat când, Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, locul unde s-a desfășurat evenimentul, a devenit plină de oameni simpli, dar doritori să se implice în ajutorarea semenilor lor. Ne-au fost alături persoane de toate vârstele ceea ce spune multe despre societatea noastră și ne tresare sufletul de bucurie la gândul că atâția oameni s-au aplecat asupra cauzei cu empatie și dăruire. Suma strânsă este de aproximativ 20.000 RON și va fi redirecționată refacerii Institutului de Boli Cardiovasculare Iași.

 Glasurile artiștilor celor două ansambluri ale Filarmonicii „Moldova” Iași au răsunat îngerește, sunetele înălțătoare au reușit să scoată lacrimi de emoție mai multor ascultători. Pentru o oră am uitat de lumea materială, de griji sau gânduri pragmatice și am fost acolo, într-un vibrato și un întreg cu sala, ansamblurile, participanții, toți uniți de o cauză atât de emoționantă și de o importanță deosebită.

 Ne-am simțit onorați și emoționți la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa Petru Gherghel, Episcop de Iași: „Bucurați-vă cu cei care se bucură și plângeți cu cei care plâng. Suntem extrem de recunoscători că atâtea persoane se alătură pentru solidaritate, dar și pentru operă. Eu sunt beneficiar al Centrului de Boli Cardiovasculare și doresc cu acest prilej să îmi exprim recunoștința față de cei care s-au alăturat acestei cauze. Această inițiativă ne-a ajutat să trăim bucuria speranței, iar Filarmonica „Moldova” Iași ne-a făcut să ne înălțăm. Mă bucur că v-ați întors privirea spre cauză și mă bucur să văd că sunt atâtea inimi pentru inimi. Catedrala are menirea să facă pe oameni să spere, să se bucure și să ne facă să trecem de la durere la bucurie.”

 

Aducem mulțumiri deosebite:

Filarmonicii Moldova Iași”, implicit moderatoarei noastre Luiza Torboli (artist liric), Prof. Univ. Dr. Bujor Prelipcean (manager)

Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, managerului Grigore Tinica (Prof. Chirurg Cardiolog)

Episcopiei Romano-Catolice

Centrului Diecezan Caritas Iași

Primăriei Municipiului Iași, implicit domnului primar Mihai Chirica pentru prezență și implicare Partenerilor media: Apollonia TV, Evenimentul Regional al Moldovei, Radio Iași, Ziarul de Iași, Radio Maria, Viva FM.

De asemenea, mulțumim publicului care a răspuns cu generozitate la acest apel de suflet.

 

Bolile de inimă nu așteaptă!

Citit 1027 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 13:11

Calendar

« Decembrie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31