Femei pentru femei!

25 Martie 2019

               

Marți, 19 martie 2019, Centrul de Resurse pentru Familii, pogram al Domeniului Copii, Tineri, Familii din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași  în parteneriat cu Junion Chamber International (JCI) Iași și-au dorit să aducă primăvara în suflete și să susțină femeile printr-o activitate cu totul și cu totul diferită, activitate în cadrul căreia doamnele, beneficiare ale Centrului, au avut ocazia de a  se bucura de o surpriză.

                Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume ca o Sărbătoare Internațională a Femeii. Luna martie este prima lună a primăverii când toată natura renaște și razele soarelui încep să ne încălzească sufletul.

                Junior Chamber International (JCI) Iași au inițiat campania, Femei pentru femei, pornind de la faptul că „suntem femei și știm că poșetele nu sunt nicioadată de ajuns și în același timp știm că sunt femei care nu au avut niciodată o poșetă”. Astfel, și-au propus ca în luna martie cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, prin intermediul persoanelor care au dorit să facă un gest frumos, să ofere doamnelor care nu au posibilități financiare câte o poșetă plină cu produse de îngrijire personală. Fiecare poșetă a conținut un șampon, un gel de duș, un deodorant, un săpun de mâini, un pachet de absorbante, o pastă+periuță de dinți, un balsam de buze și o cremă universală. De asemenea, multe genți pe lângă aceste produse au avut fie o eșarfă, fie o rochiță sau chiar un mărțișor simbolic al primăverii.

                Nu degeaba am ales anotimpul primăverii pentru a realiza această întâlnire pentru că în această luna noi oamenii, putem renaște, putem deveni mai puternici, mai încrezători, putem emana bunătate, influențați fiind de soarele care smulge zâmbete și de florile ce revin la viață, după o iarnă lungă și grea.

                După primirea poșetelor, interacțiunea participanților a fost cu atât mai interesantă cu cât am discutat despre cum și-a petrecut fiecare ziua de 8 martie, cum s-a simțit în această zi, de ce avem neapărat nevoie de o zi internațională a femeii pentru a putea fi valorificate și admirate de către familiile noastre. Mai mult decât atât, ne-am bucurat de buna dispoziție a doamnelor care nu au uitat glumele și cântecelele acasă și le-au împărtășit cu noi, aducând zâmbete pe chipurile noastre.

                Ne-am bucurat să observăm că am reușit din nou să aducem într-un singur loc oameni cu suflet frumos și dorință de implicare, astfel încât, într-o atmosfera caldă și liniștită, să încheiem cu zâmbetul pe buze o altă zi plină de activități.

                Mulțumim încă o dată echipei JCI pentru minunata inițiativă, în special coordonatorul campaniei „Femei pentru femei” Amalia Damoc. De asemenea, mulțumim doamnelor pentru că ați dăruit aceste poșete frumoase și pregătite cu atâta grijă. Fiecare geantă este unică și specială pentru beneficiare iar bucuria lor a fost mulțumită vouă.

 

                Coordonator/asistent social-Program Centrul de Resurse pentru Familii – Claudia Ciocan

                 

 

 

 

Citit 829 ori

Calendar

« Ianuarie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31