Proiect A.M.I.C. - Acțiune de plantare copaci la Școala Basarabi din comuna Preutești, Județul Suceava

31 Mai 2019

COMUNICAT DE PRESĂ

31.05.2019

 

Proiect A.M.I.C. - Acțiune de plantare copaci la Școala Basarabi din comuna Preutești, Județul Suceava

 

Săptămâna trecută, în comuna Preutești, județul Suceava a avut loc cea de-a doua campanie „Luna Mediului” - acțiune anuală de plantare copaci din cadrul proiectului A.M.I.C. (Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate - cod proiect 115048).

„Luna Mediului” este o iniţiativă de plantare copaci cu mobilizarea comunității pe bază de voluntariat care își propune implicarea societății civile, a instituțiilor publice și a publicului larg în creşterea şi protejarea de naturii. Campania este organizată în fiecare an de implementare a proiectului în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, Județul Suceava de către Centrul Diecezan Caritas Iași în colaborare cu partenerii de proiect  Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești.

Deși condițiile meteorologice ne-au dat inițial emoții, am rămas cu spiritul pozitiv căci natura a pregătit terenul numai bine pentru plantat iar mulțumită ploii, cei 1000 de puieți de thuja golden globe si thuja columnaris au fost primiți cu bucurie de terenul Școlii Gimnaziale Basarabi.

La această acțiune am avut parte de ajutorul și implicarea a peste 100 de membri ai comunității ce au muncit împreună reușind să dea culoare comunității și bucurie naturii. Le mulțumim tuturor participanților: elevilor, părinților și voluntarilor proiectului A.M.I.C, cadrelor didactice, organizatorilor, coordonatorilor, primăriei comunei Preutești și școlii Gimnaziale Basarabi, care, încă o dată, au dovedit respect față de mediul înconjurător, dedicându-și timp și resurse pentru a oferi un viitor mai bun generațiilor următoare.     

„Acela care plantează copaci iubeşte şi pe alţii, nu numai pe el.” - Thomas Fuller

#PlantareCopaci #ImpreunaInverzimPreutestiul #ImplicareSociala #MediuCurat #ComunitateSanatoasa

 

Campania „Luna Mediului” din cadrul proiectului “AMIC - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate” face parte dintr-o serie de 12 acțiuni de implicare activă și voluntariat (ecologizare, plantare de copaci și manifestări sportive) și are ca scop angrenarea grupului țintă în acțiuni de voluntariat spre rezolvarea problemelor sociale și de mediu cu care se confruntă localitatea lor.

 

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate: oferirea de servicii sociale (educaționale, consiliere, mediere, formare profesională), medicale (servicii stomatologice, servicii oftalmologice) și socio-medicale (servicii de îngrijire la domiciliu) pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non romă) din comuna Preutești, județul Suceava.

Valoarea totală a proiectului este de 16,989,905.36 lei din care 16,902,064.15 lei valoare nerambursabilă UE.

Perioada de derulare a proiectului este: 12 februarie 2018 – 11 februarie 2021.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la: adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pagina de grup Facebook:  Proiect A.M.I.C sau pe site-ul www.caritas-iasi.ro.

Persoane de contact: Anca Diana Maftei Păvălucă- manager proiect, Mihaela Bălășel-Tomulescu – Responsabil Organizare evenimente  Solicitant, Iulia Sgîian – Responsabil Organizare evenimente Partener 1 Primărie, Doina Vasiliu – Expert Organizare evenimente  Partener 2 Școală.

 

Citit 1007 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iunie 2019 14:13

Calendar

« Aprilie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30