Festival pentru Familii-ediția a III-a

29 Iulie 2019

Weekendul 20-21 iulie 2019 a adus pentru Centrul de Resurse pentru Familii, program al Domeniului Copii, Tineri, Familii din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, nu doar soare, căldură și culoare ci și un eveniment caritabil, numit „Festival pentru Familii”, un eveniment ce și-a propus să implice comunitatea ieșeană în cadrul activităților specifice de strângere de fonduri pentru sprijinirea a 40 de copii din familii defavorizate.

Festivalul pentru Familii, aflat anul acesta la cea de-a treia ediție a venit în sprijinul proiectului „Săptămâna cu zâmbete”, înscris în cadrul Swimathon Iași, având ca scop strângerea de fonduri pentru ca un număr de 40 de copii proveniți din familii defavorizate să aibă parte de o săptămână plină de activități educative și recreative, dar și de o masă caldă de prânz. Organizat de către echipa Centrului de Resurse pentru Familii, Festivalul și-a dorit nu doar să strângă fonduri pentru copii, ci și să aducă împreună comunitatea ieșeană, îndemnând spre solidaritate și implicare socială.

Atât sâmbătă cât și duminică, în intervalul orar 10:00-19:00, în Parcul Expoziției din Copou, activitățile organizate în ateliere precum atelierul veseliei (facepainting), atelierul ideilor colorate și frumos pictate (obiecte hand made precum rame foto, semne de carte, figurine din ipsos pentru copii) și atelierul de baloane (figurine din baloane precum cățeluși, fluturași, inimioare, ursuleți, flori, săbii) au fost pregătite să-i întâmpine pe cei mici și pe cei mai mari deopotrivă, totul pentru o cauză nobilă.

Festivalul pentru Familii, un eveniment de strângere de fonduri în care oamenii și-au dat mâna pentru a schimba societatea, lucru care a adus atât bucurie cât și implinire!
Pentru copii cu potențial, din mediul rural, educația înseamnă în adevăratul sens al cuvântului șansa la un viitor. Astfel, 40 de copii din familii defavorizate vor beneficia de o săptămână plină de activități educative și recreative. Vom socializa pentru ca atât cei mici cât și familiile acestora să conștientizeze importanța exemplelor pozitive, a activităților educative, dar mai ales a propriilor valori în raport cu societatea în care trăiesc. Programul nostru îi reunește pe copii în contexte atractive și adaptate intereselor lor, unde vocea le este auzită și prin intermediul căruia se vor deschide ușile spre un viitor de succes.

Am avut alături de noi bunici cu priviri calde și nepoți curioși, părinți dedicați ori copii energici, cu toții alegând să se oprească preț de câteva minute pentru a afla mai multe despre cauza noastră și pentru a se implica și a dona.

Uitându-ne în urmă, putem afirma faptul că, deși a fost un final de săptămână plin de emoții, agitație, zâmbete dar și oboseală, am avut alături o echipă minunată care a ales să creadă în cauza noastră și cu ajutorul căreia am adunat, din donații, suma de 1.672 de lei.

Mulțumim tuturor pentru implicare!

Claudia Ciocan - Coordonator/Asistent Social - Program Centrul de Resurse pentru Familii

Citit 177 ori

« Septembrie 2019 »