Copiii satelor Romaniei

01 August 2019

Copiii satelor Romanei sunt mai aproape decat ne putem imagina. Copiii satelor Romaniei sunt mai frumosi decat putem picta cu pensula pe panza.

Pentru acesti copii, in perioada 23- 27 iulie 2019, Caravana Educationala „Don Bosco”, a decis sa cutreiere satele din preajma orasului Iasi si sa ofere copiilor cateva ore de bucurie . Alaturi de un grup de volunari din Franta, am pornit pe urmele copiilor din satele Romaniei, Proselnici ,Visani si de la periferia Iasului (comunitate de etnie rroma din zona Valeni ).

I-am gasit linistiti , mirati ca cineva vine la ei, uimiti ca stim sa ne jucam cu ei, cuceriti de traseele pe care noi le-am pregatit pentru a petrece o dupa amiaza alaturi de ei. Pe pasunea satului, in cateva clipe, s-a construit o lume de basm, colorata, vie, pentru copii care nu au stiut pana acum ce inseamna jocuri de echipa, stafeta sau a se incuraja unii pe altii. Timizi, au intrat in jocul nostru, ne-au imbratizat, si-au ridicat privirea din pamant si au inceput sa priveasca catre viitor.

Nimic nu se compara cu privirea lor sincera si dorinta de „mai stati, nu plecati”, „sa mai veniti”. Alaturi de tinerii din Laval Franta am reusit, prin intermediul Caravanei educationale „Don Bosco” sa aducem un pic de fericire in randurile copiilor cu maini muncite si vise la limita satului lor.

Am reusit impreuna sa le trezim curiozitatea pentru nou, pentru a cunoaste oameni din alta tara, pentru a se bucura, pentru a afla ca exista si altfel de jocuri, exista si o alta lume dincolo de dealurile ce imprejmuiesc satele mici unde ei isi creioneaza universul.

Povestea nu are un final caci toata aceasta saptamaa nu a facut nimic altceva decat sa ne dorim sa continuam si sa mai cunoastem alti copii care poate maine vor fi mai curajosi si mai fericiti si datorita noua.

Copiii satelor Romaniei au nevoie de noi, noi avem nevoie de ei.

 

Coordonator Centrul de Resurse pentru Copii si Tineri „Don Bosco” Iasi

Sandu Mihaela

Citit 174 ori

Calendar

« Februarie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
X

Right Click

No right click