În vacanță cu Chiara și Bruno

09 August 2019

 În perioada 5-8 august 2019, Centrul de Resurse pentru Copii si Tineri „Don Bosco”, a avut bucuria de a primi doi animatori, pe Bruno și Chiara, din cadrul asociației Road4Childhood Italia. Activitățile organizate de oaspeții noștri au adus zâmbetul pe chipul copiilor din mediile vulnerabile. Show-ul de clownerie, ateliere de baloane de săpun și active painting, au adus culoare și bucurie în inimile a peste 70 de copii, care au avut parte de zile minunate. Copii, alături de părinți și bunici au putut să se bucure de minunățiile și magia celor doi animatori, astfel cei mai mari au fost parte din această poveste, și pentru câteva minute au uitat de grijile cotidiene și au început să viseze în culori.

 În aventura lor prin lume, Chiara și Bruno, au ales să ne pună și pe noi pe harta oamenilor care merită să zâmbească. Astfel, îmbarcați în mica lor rulotă „Madame” au cutrierat mai multe țări, au lăsat în urma lor oameni mai veseli, oameni care se joacă și se bucură de lucruri mici, de baloanele de săpun înălțate către cer, de micile trucuri de magie, de un nas roșu, în spatele căruia se ascund doi oameni cu o inimă mare cât toată Europa. După ce au cutreierat drumurile Europei, Italia, Slovenia, Ungaria , România (Petroșani, Butea, Pașcani, Iași), Serbia, Bosnia Hertegovina, Centrul „Don Bosco” a fost pe lista lor. Un traseu lung, însă plin de amintiri pentru cei doi, și ne bucurăm că și noi facem parte din tabloul lor cu povești, cu final fericit.

 Copiii din cadrul Centrului „Don Bosco”, copii din periferia Iașului, dar și cei din Proselnici, alături de câteva familii ale copiilor, pe care Centrul „Don Bosco”, le asistă , s-au bucurat că Bruno și Chiara au creat special pentru ei, joc, culoare, veselie și tehnici de a inventa din lucruri mici o jucărie. Zilele de vacanță au fost mai frumoase pentru copiii care nu au avut parte de o vacanță cu familia, de excursii la mare sau la munte, însă datorită celor doi animatori, vacanța a venit la ei acasă.

 Astfel de caravane educațional-recreative sunt cu un mare impact asupra comunităților rurale, dar și asupra periferiilor urbane, unde copii au uitat să se joace, să se bucure, să viseze și să copilărească, unde bunicii se lasă cotropiți de riduri și păr grizonat, unde părinții nu stiu să intre în lumea copiilor. Bruno și Chiara ne-au demonstrat că nu îți trebuie multe ca să poți face oamenii să zâmbească; tot ceea ce este necesar este la îndemâna oricui: să fii un om vesel și pozitiv și să îți dorești să împărtășești acestea cu cei din jur. Chiara și Bruno ne-au oferit o lecție despre fericire, curaj, empatie și altruism. Mulțumim că ați venit la noi, că ne-ați lăsat în inimă dorința de a continua, de a porni și noi în aventura caravanelor, cutreierând drumurile prăfuite ale satelor din România. Doi oameni ne-au inspirat și ne-au dat curaj să depășim orice limită și obstacol. Cu siguranță Chiara și Bruno vor rămâne mereu în inimile celor peste 70 de copii, a căror suflete au fost atinse de fericirea lor molipsitoare.

 Sandu Mihaela

 Coordonator Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași

 

 

 

 

Citit 616 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2019 14:00