Ghiozdanul cu rechizite

10 Septembrie 2019

 

Centrul de Resurse pentru Familii, program al Centrului Diecezan Caritas Iași, a demarat la începutul lunii septembrie 2019 a IV-a ediție a campaniei „Ghiozdanul cu rechizite”, campanie care a avut ca principal scop sprijinirea a 25 de copii proveniți din medii defavorizate în procesul educațional, echipând astfel ghiozdanele cu rechizite necesare începutului de an școlar.

Ghiozdanul pentru un copil reprezintă mult mai mult decât un accesoriu. El este o necesitate. Este unealta prin care școlarul are posibilitatea să exploreze tărâmurile vaste ale cunoașterii. Din nefericire, există mulți copii pentru care un ghiozdănel, cu toate cele necesare, constituie un lucru inaccesibil încă. Pentru familiile afectate de sărăcie, lipsa posibilităților de a face față cheltuielilor necesare participării școlare expune copii riscului de abandon școlar.

Fiind conștienți că, pentru familiile beneficiare ale Centrului, începerea anului școlar reprezintă, pe lângă bucuria și emoțiile aferente și un factor de stres provocat de lipsurile materiale existente, am ales ca împreună cu persoane cu suflet mare să oferim pe de o parte părinților sprijinul necesar în procesul achiziționării rechizitelor, iar, pe de altă parte, să dăm copiilor un imbold spre un bun traseu educațional în noul an școlar ce bate la ușă.

Astfel, Centrul de Resurse pentru Familii, program social al Centrului Diecezan Caritas Iași a lansat a patra ediție a campaniei de sprijin intitulată sugestiv „Ghiozdanul cu rechizite” având ca scop sprijinirea copiilor proveniți din medii defavorizate, pentru ca în prima zi de școală alături de părinți, flori și emoții să fie prezent și coloratul ghiozdan echipat cu rechizitele necesare. Am pornit astfel pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând atât în sate îndepărtate precum Ciocârlești, Probota, Goloiești, Dancu cât și pe străzile Iașului.

Școala a început cu bucurie și emoții, ca în fiecare an, dar și cu rechizite și ghiozdane noi pentru cei 25 de copii cărora împreună le-am oferit un început de an școlar fericit. Împreună am adunat ghiozdane, caiete, pixuri, acuarele și accesorii necesare pentru școală și vă mulțumim că sunteți alături de noi și de cei mici. Elevii mai mici dar și cei mai mari și-au pregătit atent rechizitele pentru a păși din nou pragul clasei și a cunoaște noi colegi, noi profesori.

Împreună am încercat să dăm copiilor șansa la educație și ajutorul oferit părinților, care efectiv nu au posibilitățile necesare în vederea achiziționării unui ghiozdan nou, de cele mai multe ori singura variantă rămasă fiind de a-l petici pe cel purtat în anii anteriori. Ne dorim ca, făcând echipă cu părinții celor mici, să fim alături de copii pe tot parcursul anului, pentru că, știm cu toții, rechizitele sunt resurse epuizabile.

Ghiozdanul cu rechizite este campania prin care Centrul de Resurse pentru Familii, conectează oamenii care oferă copiilor susținerea de care au nevoie la început de an. Mulțumim cu plecăciune tuturor persoanelor ce au ales să ne spijine anul acesta, mulțumim celor care au donat rechizite, ghiozdane dar și încălțăminte, îmbrăcăminte și jucării. Mulțumim voluntarilor că ați ales să vă implicați în această campanie, alături de noi. Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem zâmbete și lacrimi de bucurie pe chipul copiilor și a părinților.

 

                Succes tuturor în noul an școlar!!!

 

Claudia Ciocan – Coordonator/Asistent Social – Program Centrul de Resurse pentru Familii

 

Citit 800 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 10:35

Calendar

« Ianuarie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31