Ziua Don Bosco – eveniment care marchează începutul anului jubiliar: 30 de ani de activitate Caritas

02 Februarie 2020

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de activitate a Centrului Diecezan Caritas Iași, iar pentru a marca acest an jubiliar, asociația noastră va organiza 30 de evenimente de responsabilitate socială care se vor încheia cu o gală a responsabilității sociale.

Rolul acestor evenimentele vizează sensibilizarea comunităților din Regiunea Moldovei și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, persoanele marginalizate social, singure sau bolnave, recunoscând valoarea fiecăreia dincolo de condiția socială.

Este un  îndemn pentru comunitate să-și ajute semenii, o ocazie de a ne adună toți la un loc, de a ne opri din fuga de zi cu zi, un îndemn să ne angajăm într-un stil de viață caritabil, uniți în comunitatea din care facem parte.

Primul eveniment din seria celor 30 care marchează începutul anului jubiliar a avut loc vineri, 31 ianuarie și a reprezentat celebrarea Zilei Don Bosco (Iasi si Buruienesti).

Giovanni Bosco, cunoscut mai ales sub numele de Don Bosco  a fost un preot și educator romano-catolic italian care a trait în secolul XIX, a cărui misiune a fost educarea tinerilor săraci prin metode bazate pe iubire și ajutorare.

Tot cu prilejul acestei zile, am celebrat și împlinirea a 20 de ani de activitate a Centrului „Don Bosco“ din Iași.

Echipa Don Bosco Iași a pregătit pentru micuți ateliere distractive și interactive. Indiciile oferite copiilor în urma parcurgerii probelor au fost niște piese de puzzle; puzzel-ul construit  ulterior a înfățișat o secvență din viața lui Don Bosco, reprezentată de cei mici la final printr-o mini scenă de teatru. La Don Bosco Iași ne-am bucurat și de prezența directorului general al asociației noastre, Pr. Iosif Iacob care a trăit alături de copii bucuria, emoțiile și suspansul probelor.

La Centrul Don Bosco din Buruienești, jud. Neamț s-au împlinit  10  de ani de activitate, ocazie demnă de celebrat cum se cuvine: în mijlocul copiilor mici sau mari care de-a lungul timpului au trecut pragul căsuței Don Bosco , bucurându-ne cu creșterea și transformarea lor în oameni buni, în mijlocul voluntarilor - sprijinul nostru de zi cu zi, în mijlocul echipei care s-a implicat de-a lungul timpului în poveștile copiilor beneficiari. A fost o zi despre prietenie, bunăstare, clipe de neuitat, o zi cu planuri de viitor, dar și cu amintiri prețioase.

Ne simțim binecuvântați că putem duce misiunea "Părintele și învățătorul tineretului" Don Bosco mai departe. Mulțumim întregii echipe a centrelor Don Bosco, atât din Iași cât și din Buruienești, voluntarilor și tuturor celor care sprijină cauza noastră.

Citit 622 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2020 10:26

« Aprilie 2020 »