FESTIVALUL CLĂTITELOR

15 Februarie 2020

FESTIVALUL CLĂTITELOR -  al doilea eveniment din seria celor 30 organizate cu prilejul anului jubiliar - Caritas - 30 de ani de caritate

Joi, 13 februarie, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a organizat acțiunea de atragere fonduri și de responsabilizare socială a comunității intitulată Festivalul Clătitelor, ediția a IV-a.

Dulcele Festival al Clătitelor a fost dedicat celor 25 de copii proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” cu scopul de a le organiza tabăra de vară mult visată.

Cu prilejul acestui festival, micuții au avut ocazia să își dezvolte abilitățile de a bucătari și de asemenea, a fost un prilej de a lupta pentru îndeplinirea celei mai mari dorințe a lor: tabăra de vară - o săptămână plină de aventuri, jocuri și distracție la munte.

Astfel, cei 25 de copii alături de angajați și voluntari, au pregătit un meniu în care clătitele au fost preparate chiar de ei cu multă iscusință și iubire pentru toți pofticioșii ce s-au alăturat cauzei noastre.

Fiecare sortiment de umplutură a avut un corespondent, așadar degustarea a avut și rolul de a face trimiteri la diverse amintiri plăcute, momente unice trăite, sentimente:

Prune - amintiri din copilărie
Căpșuni -  speranță
Gutui - armonie
Cireșe -  copilărie
Vișine - prietenie
Miere și nucă - visuri
Ciocolată - energie
Ciocolată cu banane - dublă energie
Clătite cu șuncă și cașcaval - sarea-n bucate
Cușma lui Guguță - special guest

Aducem mulțumiri tuturor celor care au muncit din greu pentru realizarea acestui eveniment drag nouă: copiii beneficiari, voluntarii și angajații Centrului Don Bosco.

Însă, cel mai mare gând de recunoștință se îndreaptă către cei care au crezut în noi și care au pus în mâinile noastre desertul lor preferat.

662 de clătite care au fost livrate către: Fundația Alături de Voi, Fundația Star of Hope, Asociația Alternative Sociale, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, Centrul de Plasament Sfântul Iosif, Episcopia Romano-Catolică, Digital Science and Research, Centrul de Afaceri IDEO, CGM Software Romania, Imperia Imobiliare, Electra, dar și către toate persoanele fizice care au gustat din clătitele noastre.

#FestivalulClătitelor - desert transformat în calorii de fapte bune!

Citit 720 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Februarie 2020 17:39

« Aprilie 2020 »