Un milion de stele

13 Octombrie 2014

Centrul Diecezan Caritas Iași are bucuria de a vă invita vineri, 17 Octombrie 2014,  la cea de-a opta ediție a campaniei „Un milion de stele”.

Evenimentul se va desfășura în următoarele locații:

1.       Iași - Palas Iași, ora 18.00

2.       Iugani, Com Mircești, - Biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină", ora 19.00

3.       Răchiteni, Com Răchiteni - Biserica "Sfântul Anton de Padova", ora 18.00

4.       Hălăucești, Com Hălăucești - Biserica "Naşterea Sfintei Fecioare Maria", ora 18.00

5.       Săveni, com Gropnița, -Biserica  "Sfântul Mihail", ora 18.00

6.       Onești - Biserica ”Sfânta Tereza”, ora 19.00

7.       Satu Nou, jud Bacău - Biserica "Sfântul Mihail" , ora 18.00

8.       Călugăreni, com Dămienești - Biserica ”Schimbarea la față a lui Isus”, ora 17.00

9.       Suceava - Biserica ”Sf. Ioan Nepomuk ”, ora 19.00

10.   Huși - Strada General Teleman, ora 18.00

11.   Săbăoani - Biserica „Sfântul Mihail Arhanghelul”, ora 18.00

„Un milion de stele” reprezintă un eveniment cu tradiție în alte țări ale lumii, în România fiind organizat pentru prima dată de asociația „Centrul Diecezan Caritas Iași” in anul 2007. În fiecare an campania este organizată având o temă specifică, obiectivele acesteia fiind de promovare a solidarității dintre oameni și de manifestare a dorinței acestora pentru consolidarea unei societăți incluzive și drepte.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza membrii comunității pentru a-și manifesta  solidaritatea față de cei nevoiași. Fondurile obținute în cadrul acestei campanii vor fi direcționate pentru asigurarea îngrijirii socio-medicale pentru 1523 de persoane vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu, din 15 localități din regiunea Moldovei.

În timpul evenimentului, în semn simbolic, se aprind lumânări, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o declarație de solidaritate din partea participanților sau o persoană aflată în nevoie.

Pr. Egidiu Condac

Descrierea campaniei de strângeri de fonduri

„Un milion de stele”

1. Istoric

Campania „Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiţie în ţările din Europa de Vest. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 1998 în Franţa și de atunci, campania se organizează în fiecare an înainte de Crăciun, în tot mai multe locaţii din lume.

În prezent, ea se desfăşoară în ţări europene precum Germania, Ungaria, Franţa, Austria, Belgia, Luxemburg şi Elveţia.

În țara noastră, campania „Un Milion de Stele” a fost organizată prima dată de asociația „Centrul Diecezan Caritas Iași”, iar evenimentul a fost derulat și la nivel național începând cu anul 2009.

1. Scop și obiective generale

Scopul evenimentului este acela de a promova nevoia consolidării unei societăți solidare prin exprimarea dorinței participanților pentru o societate incluzivă și dreaptă, iar acțiunea reprezintă o modalitate de a-i îndemna pe toți oamenii să fie solidari între ei și mai ales cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.

1. Tema campaniei în anul 2014

Anul acesta evenimentul se va desfăşura pe 17 octombrie 2014, începând cu orele 18.00 și are ca scop chemarea la caritate și solidaritate față de cei nevoiași.

Fondurile obținute în cadrul acestei campanii vor fi direcționate către programul ”Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, care asigură în 15 puncte de lucru asistenţa socială şi îngrijirii medicale persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu.

În decursul anului 2013, echipa îngrijiri la domiciliu formată din 58 de angajaţi împreună cu voluntarii programului, au asistat la domiciliu un număr de 1406 persoane, cărora li s-au oferit 1 MILION de motive de mai bine:

·         438.165 servicii medicale,

·         84.521 îngrijiri de bază,

·          92.109 servicii comunitare

·         385.205 zâmbete și alinare

D. Activități. Forme de manifestare a solidarității

Acțiunea concretă constă în aprinderea simultană a unor lumânări în cadrul unor spații din fața unor clădiri sau piețe importante existente în localitățile de desfășurare, simbolizând implicarea voluntară în acțiuni sociale.

Simbolic, aceste lumânări se aprind de către voluntarii Caritas, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o persoană vulnerabilă aflată în dificultate sau o persoană care își manifestă solidaritatea față de alta care are nevoie de ajutor.

La sfîrșitul evenimentului, lumânările folosite vor fi împărțite participanților.

Citit 1235 ori Ultima modificare Marți, 14 Octombrie 2014 12:51
Mai multe din această categorie:

« Iulie 2018 »