Articole filtrate după dată: Decembrie 2016
28 Decembrie 2016 In Noutati si evenimente

Stimați colaboratori și dragi creștini,

În această atmosferă de lumină și culoare, când fiecare se bucură alături de cei dragi, ni se pare mai mult decât potrivit să vă spunem un sincer MULȚUMESC pentru binele pe care am reușit să-l realizăm împreună, pentru beneficiarii serviciilor noastre de îngrijire la domiciliu.
În special vrem să mulțumim celor care sunt alături de noi în fiecare an, și anume enoriașilor parohiei romano-catolice "Sfântul Anton de Padova" din Iași.

23 Decembrie 2016 In Noutati si evenimente

    Finalul anului 2016 a adus cu sine o nouă campanie pentru Centrul de Resurse pentru Familii, program integrat în cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii, al Centrului Diecezan Caritas Iași, campanie ajunsă de altfel la a doua ediție.
    „Să împodobim Crăciunul!”, a plecat de la ideea de a atrage alături de noi atât voluntarii, cât și sponsorii, oamenii din comunitate și bineînțeles, beneficiarii, astfel încât cu ocazia Sfintelor Sărbători de iarnă să putem oferi pe lângă zâmbete și căldură sufletească și cadouri pentru copii ori pachete cu alimente pentru familiile aflate în dificultate.

20 Decembrie 2016 In Noutati si evenimente

 

În cadrul proiectului „Integrare prin implicare”, beneficiarii din cadrul celor 3 priecte ale Domeniului Copii Tineri Familii au avut parte de o zi de neuitat petrecută pe patine. O experiență unică, pentru fiecare dintre ei fiind prima dată când au patinat. Ca un vals al fulgilor, s-au lăsat cuprinși de magia gheții și au fost de neoprit. Numai micile căzături stângace i-au mai trezit din când în când la realitate.

 

Râsetele și zâmbetele, bucuria și entuziasmul au cuprins tot patinoarul. Un final de proiect  sărbătorit prin intermediul unei activități atât de distractivă. Proiectul „Integrare prin implicare” a fost un plus pentru organizația Centrul Diecezan Caritas Iași, dezvoltând în cadrul beneficiarilor abilități de viață independentă. Au aflat cu toții că există alternative viabile pentru o viață mai bună. A fost un proiect prin care am demonstrat că și beneficiarii de servicii sociale pot fi persoane care pot ajuta comunitatea.

 

Mihaela Hurduc - Coordonator Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”

 

 

20 Decembrie 2016 In Noutati si evenimente

 

Joi, 15 decembrie 2016, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, s-a desfășurat întâlnirea de sfârșit de an la care a participat personalul Programului „Servicii de Îngrijire la Domicliu”.

Peste cincizeci de angajați, asistenți medicali, asistenți sociali și îngrijitoare bătrâni la domiciliu au părăsit centrele locale pentru a petrece câteva ore împreună, făcând o retrospectivă a anului care se încheie. La acest moment au participat directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, părintele Egidiu Condac, și echipa de coordonare a Programului: Anca Maftei, director Domeniu Vârstnici și Persoane cu Dizabilități, Antonina Dogariu, coordonator diecezan Îngrijiri la Domiciliu și Adriana Ianuș, coordonator executiv.

Părintele Egidiu Condac a mulțumit tuturor celor prezenți pentru munca depusă în anul 2016 și a încurajat personalul CID să își îndeplinească în continuare misiunea cu aceeași disponibilitate și curaj. Membrii echipei de coordonare au mulțumit colegilor pentru activitatea desfășurată și grija față de semenii aflați în nevoie. Fiind prezenți în peste 20 de localități din regiunea Moldovei, echipa de îngrijiri la domiciliu a asistat peste 1200 de persoane vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu. Ziua a continuat cu prezentarea roadelor anului care se află la final, acestea fiind prezentate printr-un film care a ilustrat întreaga activitate a Centrului Diecezan Caritas Iași în anul 2016.

Un moment deosebit l-a reprezentat  surpriza pregătită de colegii care au colindat și urat. Fiecare echipă a pregătit momente specifice zonelor din care provin și au bucurat sufletele celor prezenți prin cânt, aducând vestea Nașterii Pruncușorului Isus.

Mulțumim tuturor pentru întreaga activitate desfășurată, pentru curajul și dăruirea cu care i-au îngrijit pe cei bătrâni, bolnavi și pe toți cei aflați în nevoie. De asemenea mulțumim autorităților, partenerilor, colaboratorilor, binefăcătorilor și voluntarilor care au dăruit din timpul și resurse lor pentru a aduce speranță în viața persoanelor vârstnice.

Crăciun fericit cu pace și lumină!

Echipa de coordonare a  Programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”

 

 

X

Right Click

No right click