Articole filtrate după dată: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
12 Februarie 2017 In Meditatii duminicale

 „Să nu socotiţi că am venit să desfiinţez Legea sau Profeţii! Nu am venit să desfiinţez, ci să împlinesc. Căci, adevăr vă spun, mai înainte de a trece cerul şi pământul, nicio iotă şi nicio linioară nu va trece din Lege, până ce nu se vor împlini toate.”

 Legea Vechiului Testament arăta direcţia în care trebuia să meargă omul respectând anumite precepte. În schimb, Cristos doreşte să dea sens deplin legii, astfel încât aceasta să îl ajute pe om să câștige viaţa veşnică. De aceea Cristos adăugă „eu însă vă spun”. Cuvintele vieţii veşnice sunt la El.

Prin aspectele care completează legea Cristos explică cum să facă omul să fie mereu de partea vieţii şi nu doar a celei trecătoare.

Nu este suficient să nu suprimi viaţa biologică a cuiva, ci nu trebuie să răpeşti bucuria de a trăi a aproapelui nici prin mânia necontrolată, agresivă, care poate deveni ură.

Se poate ucide şi cu limba: insinuări, bârfe, calomnii etc. Legea veche nu le denunţa, însă Cristos spune că aproapele poate fi ucis şi în felul acesta. Orice disensiune cu aproapele trebuie rezolvată înaintea întâlnirii cu Dumnezeu.

Isus insistă asupra inimii curate. O inimă curată dăruiește viaţă, o inimă necurată răpește frumuseţea vieții. Cu atât mai mult afectează bucuria vieţii un divorţ!

Un discipol al lui Cristos nu ar trebui nici să jure deoarece coerenţa vieţii sale ar trebui să fie evidentă.

 Tot ceea ce spune Cristos în evanghelia din această duminică nu este pentru a supravieţui în drumul de credinţă de pe acest pământ, ci vizează viaţa veşnică. Încercarea de a trăi pe pământ în modul indicat de Cristos este deja o bună „investiţie” pentru viaţa veşnică!

 Pr. Felix Roca

X

Right Click

No right click