Articole filtrate după dată: Joi, 09 Martie 2017
10 Martie 2017 In Noutati si evenimente

 

Centrul de Plasament „Sf. Iosif”, program al Domeniului Copii, Tineri, Familii din cadrul asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Iași realizarea unui program, compus din trei întâlniri de grup, de prevenire a traficului de ființe umane, de prevenire a infracționalității și de promovare a siguranței pe internet, la care să participe cele 13 beneficiare ale Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, cu vârste cuprinse între 14 și 21 de ani.

10 Martie 2017 In Noutati si evenimente

 

În perioada 7-9 martie 2017, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, s-a desfășurat procesul de evaluare a capacității organizaționale a asociației Caritas Iasi, realizat de AXA Management Consulting, după următorul program:
7-8 martie - workshop cu directorul executiv, directorii de departamente, coordonatorii de programe, personalul administrativ și din departamentul financiar-contabil
9 martie - interviuri cu actori locali, colaboratori Caritas: Angela Achiței-președinte al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Victor Poede-șef Servicii Relații Comunitare și Politici Publice din cadrul Primăriei Municipiului Iași, Ana Maria Pascaru-compartimentul Resurse Umane din cadrul Conex Distribution S.A., prof. univ. dr. Daniela Tatiana Șoitu-profesor în Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Daniel Ceobotaru-director executiv adjunct la Direcția de Asistență Comunitară Iași.

Acest proces de evaluare a reprezentat o activitate premergătoare implementării proiectului DARE, finanțat de Caritas Austria.

Mulțumim atât consultantului companiei AXA Management Consulting, Anastasia Blajin, cât și colaboratorilor Caritas prezenți la interviuri.

 

 

10 Martie 2017 In Noutati si evenimente

 

Lumea virtuală ne cucerește din ce în ce mai mult! Nu contează dacă suntem copii, adulți sau chiar bunici, dacă stăm la oraș sau la țară, dacă am abandonat școala încă din adolescență sau am terminat o facultate, mereu spunem că nu ne ajunge timpul pentru a face lucrurile pe care ni le dorim, dar găsim oricum o clipă, sau chiar mai multe, pentru a ne verifica pagina de pe rețelele de socializare, pentru a citi ce a făcut o prietenă sau unde a plecat colegul în concediu!

Evenimentul „Mamabook Festival-un altfel de facebook” organizat de Centrul Diecezan Caritas Iași în cadrul pogramului Centru de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Buruienești, cu ocazia zilei de 8 martie, a avut ca scop invitarea mămicilor la o altfel de distacție, mai puțin virtuală și mai mult reală dar, mai ales, „pe grup” împreună cu ai lor copii. Așadar, „cererile de prietenie” au fost un moment în care mamele și copiii și-au comunicat mesaje profunde care, până în acel moment, nu au avut curaj să și le spună. „Selfie-urile” au fost o ocazie de veselie și exprimare a talentelor; „videoclipul” le-a reamintit cât de frumos este să dansezi până nu mai poți; „workshop-urile” le-au sugerat idei de lucru manual ușor de realizat și acasă pentru a petrece împreună un timp de calitate. La momentul „check-in-ului” toate au fost „postate” pe „peretele” Mamabook, un perete adevărat pe care „like-urile” s-au dat prin zâmbete și îmbrățișari, „emoticoanele” au fost cu lacrimi adevărate și emoțiile au ajuns până la stele când fiecare copil a înmânat o diplomă pentru „cea mai bună mamă” și i-a pus în piept o medalie cu un prețios „te iubesc”. Și pentru tort am renunțat la formă virtuală, așa cum este la modă pe rețelele de socializare, și am ales varianta cu multe calorii, dar capabilă să ne transmită mesajul că, dacă mama și copilul se țin de mână, viața împreună va fi extraordinar de dulce și savuroasă!  

 

Marzia Tiberti, coordonator Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Buruienești

 

X

Right Click

No right click