Articole filtrate după dată: Duminică, 28 Octombrie 2018
29 Octombrie 2018 In Noutati si evenimente

Vineri, 26 octombrie 2018, începând cu ora 11.00, la Școala „Ion Creangă” din Târgu Frumos, a avut loc cea de a doua caravană de recrutare a grupului țintă din cadrul proiectului FRUMOSS - Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare și Servicii Sociale, cod proiect 115113

 

Centrul Diecezan Caritas Iași, în calitate de beneficiar, alături de partenerii Primăria Târgu Frumos, Centrul Kinego - Recuperare Medicală și Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos, a pus la dispoziția celor interesați materiale informative astfel încât cei prezenți au aflat toate detaliile necesare înscrierii la cursurile de formare pentru accesul pe piața muncii.

Persoanele încadrate în grupul țintă al proiectului au putut alege dintre următoarele cursuri de calificare:


- Îngrijitoare batrâni la domiciliu
- Bucătar
- Infirmieră
- Cofetar/patiser
- Antreprenoriat
-Tehnician maseur
- Șofer cat. B
- Șofer cat. C, C+E
- Tâmplar universal

și s-au putut înscrie pentru a beneficia gratuit și de


- certificat de calificare recunoscut la nivel
european;
- subvenție între 250-5.400 lei;
- tablete multimedia;
- biciclete acordate cursanților ca premii;
- servicii medicale specializate (oftalmologie și
stomatologie)
- prânzul asigurat
- stagii de ucenicie
- subvenție pentru angajare de 2.100 lei

 

Aceasta este cea de a doua dintre cele șase caravane care vor fi organizate pe durata proiectului.

Mult succes celor înscriși la cursurile de formare!

Înscrierile continuă!

 

Se pot înscrie numai persoanele care au domiciliul
la una dintre urmatoarele adrese:
str. Adîncata, str. Bujor, str. George Cobuc,
str. George Topîrceanu, str. Lunca Bahluie,
str. Maicua, str. Gradinari, str. Mihail Kogalniceanu,
str. Nucarie, str. Otilia Cazimir,
str. Petru Rare, str. Pieptanari, str. Tudor
Vladimirescu, str. Unirii


Acte necesare pentru înscriere:
• copie după cartea de identitate;
• copie după certificatul de nastere;
• copie după certificatul de căsătorie (dacă este
cazul);
• copie după diploma de studii/adeverință care
atesta ultimul nivel de studii;
• copie după hotărârea de divorț (dacă este cazul);
• adeverință de la medicul de familie (în original)
din care sa reiasa ca persoana interesata este apta
pentru a urma cursul dorit.

 

Persoane de contact:
Iscu Elena - 0749 179 287
Mihaila Corina - 0752 480 926

 

 

 

29 Octombrie 2018 In Noutati si evenimente

 

 

 

În luna octombrie 2018, Centrul Diecezan Caritas Iași în calitate de Solicitant în colaborare cu partenerii de proiect - Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești, județul Suceava au organizat prima campanie „Luna Mediului” - acțiune anuală de plantare copaci în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, județul Suceava din cadrul proiectului A.M.I.C. (Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate - cod proiect 115048).

 Cu prilejul acestei campanii de plantare puieți s-au mobilizat peste 200 participanți care au reușit să planteze un total de 1000 de puieți (Hibiscus și Thuja Golden Globe). Locurile alese pentru acest an au fost școlile incluse în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, județul Suceava: Școala Gimnazială Arghira, Școala Gimnazială Preutești și Școala Basarabi.

 Astfel, membrii comunei Preuteși au dovedit încă o dată ca sunt uniți, cu respect față de mediu și implicați în problemele cu care se confruntă localitatea lor. Educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului și implicarea activă a elevilor în astfel de activități reprezintă un exemplu și pentru alte localități.

 

          Mulțumim tuturor participanților: organizatorilor, coordonatorilor, primăriei comunei Preutești, școlilor vizate, cadrelor didactice, elevilor, părinților și voluntarilor care cu inițiativă și multă hărnicie au muncit cu spor împreună, dedicându-și câteva ore pentru protejarea naturii, contribuind la dezvoltarea unei comunități verzi și sănătoase.

 

 Campania „Luna Mediului” din cadrul proiectului “AMIC - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate” face parte dintr-o serie de 12 acțiuni de implicare activă și voluntariat (ecologizare, plantare de copaci și manifestări sportive) și are ca scop angrenarea grupului țintă în acțiuni de voluntariat spre rezolvarea problemelor sociale și de mediu cu care se confruntă localitatea lor.-

 

 Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la: adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pagina de grup Facebook:  Proiect A.M.I.C sau pe site-ul www.caritas-iasi.ro.

 Persoane de contact: Anca Diana Maftei - manager proiect, Mihaela Bălășel-Tomulescu – Responsabil Organizare evenimente  Solicitant, Iulia Sgîian – Responsabil Organizare evenimente Partener 1 Primărie, Doina Vasiliu – Expert Organizare evenimente  Partener 2 Școală.

 

 

 

X

Right Click

No right click