Articole filtrate după dată: Joi, 21 Iunie 2018
22 Iunie 2018 In Noutati si evenimente

 

 CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI organizează în Iași cursuri de formare în următoarele calificări:

 

-       ÎNGRIJITOARE BĂTRÂNI LA DOMICILIU,  cod N.C. 5133.1.2 (nivel 1);

-       INFIRMIERĂ - cod N.C. 5132.2.1 (nivel 2).

 

La finalul acestora se obţin certificate de calificare recunoscute la nivel european.

 

 Durata cursurilor pentru: 

-       Îngrijitoare batrani la domiciliu este de 360 ore (aprox 3 luni), perioada de derulare: Septembrie 2018 -Noiembrie  2018

-        Infirmieră este de 720 ore (aprox. 6 luni),  perioada de derulare: Septembrie 2018   - Februarie 2019.

 

 Taxa de participare pentru:

- Ingrijitoare batrani la domiciliu 500 lei (se achita in doua rate).
- Cursul de Infirmieră 850 lei (se achită în două rate).

 

 Acte  necesare:

- copia actului de identitate,
- copia certificatului de naştere,
- copia certificatului de căsătorie/hotărâre de divorţ (dacă este cazul),
- copia actului de studii al ultimei şcoli absolvite (învăţământ minim obligatoriu la data absolvirii),
- adeverinţă de la medicul de familie - apt curs,
- prima rată pentru cursul de infirmiera  este de 450 lei, iar pentru cursul de  pentru ingrijitoare bătrani la domiciliu este de 300 lei.

 

 Înscrierile se fac astfel:

- pentru cursul de calificare Îngrijitoare bătrâni la domiciliu - până la data de 10 august 2018,
- pentru cursul de calificare Infirmiera - până la data de 10 august 2018

Înscrierile se fac zilnic ( de luni până vineri) între orele 9.00-16.00, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iaşi, strada Sărărie, nr. 134.

 

Telefon: 0232/210085

 Persoana de contact: TEREZA  ANDRICI

 

22 Iunie 2018 In Noutati si evenimente

 

 

 

Cu ocazia încheierii anului școlar, în perioada 15-17 iunie 2018, Centrul de Plasament „Sf. Iosif” a organizat pentru fetele care sunt incluse în programul Centrului, o excursie în Maramureș.

Alături de Părintele Egidiu Condac, directorul general al Centrului Diecezan Caritas Iași, și de personalul Centrului de plasament, beneficiarele au călătorit pentru a vizita și a se familiariza cu obiectivele turistice din zona Maramureșului.

Scopul organizării excursiei a fost acela de a răspunde dorinței exprimate de beneficiare, de a călători și de a desfășura activități culturale și recreative. Excursia a fost un prilej de a le ajuta pe fete să descopere lucruri noi, să se cunoască mai bine între ele, să aibă grijă una de alta, astfel încât să-și dezvolte capacitățile culturale și altruiste.

Călătoria a pornit din Iași, primul popas fiind la Cacica. În jurul orei 18.00 s-a ajuns în Sighetu Marmației, fiind găzduiți la casa „Emanuel” a surorilor din congregaţia Maicii Domnului, filiala Sighet.

Ziua de sâmbătă, 16 iunie 2018, a început cu vizitarea obiectivului turistic, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, unde fetele au rămas impresionate de suferințele înaintașilor. A fost vizitat apoi Muzeul Satului Maramureșean, unde s-a făcut o plimbare în natură și s-a văzut o colecție de case specifice zonei Maramureșului. În continuare      s-a mers la Cimitirul Săracilor, unde a fost ținut un moment de reculegere în memoria celor adormiți. În aceeași zi, excursioniștii au avut ocazia de a vizita cunoscuta mănăstire ortodoxă Bârsana din județul Maramureș și biserica de lemn a mănăstirii Săpânța-Peri, care are o înălțime totală de 78 m. Se spune că este cea mai înaltă biserică de lemn din lume. Tot în ziua de sâmbătă, s-a vizitat Cimitirul Vesel din Săpânţa - loc simbolic pentru această zonă. Ziua s-a încheiat cu activități recreative organizate într-un spațiu non-formal.

Ziua de duminică a început cu un moment solemn, beneficiarii participând la sfânta Liturghie și a continuat cu parcurgerea drumului înapoi spre Iași. Pe drumul de întoarcere s-a făcut un popas la Baia Mare pentru a vizita catedrala catolică din Baia, care datează de la începutul secolului al XV-lea și Muzeul de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, care prezintă aproape 400 de lucrări realizate exclusiv de artiști care au lucrat și creat începând cu anul 1896 în cadrul Școlii de pictură de la Baia Mare.

Obiectivele excursiei au fost: vizitarea unor obiective turistice cunoscute, mănăstiri, muzee, în vederea stimulării interesului pentru cunoaștere de locuri noi, în vederea dezvoltării coeziunii grupului, studiul naturii, consolidarea spiritului de echipă, a relațiilor de prietenie, stabilirea unui climat de încredere, favorabil comunicării, crearea unor reguli de comportament responsabil și împărțirea echitabilă a sarcinilor între membrii grupului și inițierea și desfășurarea de activități cu caracter cultural și recreativ. În urma acestei excursii a fost realizat un “Album al excursiei“ cu imagini care le-au impresionat pe fete.

Mulțumiri celor care au ales și binevoit să ne însoțească în această excursie deosebită! Mulțumim tuturor binefăcătorilor, fără de care nu ar fi fost posibilă excursia!

 

Asistent social,

Loredana CĂTĂRĂU

X

Right Click

No right click