Articole filtrate după dată: Septembrie 2018
01 Octombrie 2018 In Noutati si evenimente

Astăzi, 1 octombrie 2018, în cadrul proiectului „ACTIV-Acțiuni Comunitare pentru Toți – Incluziune pentru Viitor”, cod POCU/140/4/2/115059, se publică metodologia de selecţie pentru acordarea subvenţiei antreprenoriale

Prezenta metodologie stabileşte modul de selectare și acordare a unui număr de 15 subvenții antreprenoriale prin proiectul „ACTIV-Acțiuni Comunitare pentru Toți – Incluziune pentru Viitor”, cod POCU/140/4/2/115059, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Beneficiarul (solicitantul) proiectului este Centrul Diecezan Caritas Iași împreună cu partenerii săi: Asociația Gipsy Eye - Partener 1, Primăria comunei Stolniceni Prăjescu - Partener 2, Școala Gimnazială Cozmești- Partener 3.

 

 

- DESCARCA METODOLOGIE DE SELECŢIE PENTRU ACORDAREA SUBVENŢIEI ANTREPRENORIALE pdf

21 Septembrie 2018 In Noutati si evenimente

Centrul Diecezan Caritas Iași prin intermediul proiectului D.A.R.E., proiect impelementat de către Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, în colaborare cu Caritas Austria, organizează două zile de formare pentru specialiștii din domeniul social.

Tema celor două zile de formare este  "Mentoring si Coaching". Trainingului  este o întâlnire de formare si sprijin pentru specialiștii din ONGuri. În timpul training-ului participanții vor putea să se familiarizeze cu particularitățile educației și dezvoltării copiilor din generația Z, să testeze instrumentele de coaching și metodele de mentorat.

Obiectivele traningului sunt :

1. Oferirea de cunoștințe despre tehnologiile de coaching și de mentorat în relatiile părinte – copil și părinte - mentor

2. Analizarea problemelor existente în relațiile părinților cu copiii

3. Elaborarea strategiilor de dezvoltare a competențelor necesare pentru mentori și părinți, pedagogi, îngrijitori, asistenti sociali etc.

4. Transferarea instrumentelor de comunicare, rezolvare a conflictelor și gestionare a situațiilor de stres

Formarea va fi furnizată de către partenerii de la SOS Satele Copiilor Ucraina și va fi organizată pe parcursul a două zile, 1  si 2  Octombrie 2018.

Program

Ziua 1 de formare: 9.00-16:30.

Ziua 2 de formare: 10-16:30

Pauzele de prânz și cafea sunt asigurate.

Cele două zile de formare vor avea loc la sediul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași, strada Oltea Doamna, nr. 3 (în spatele Bisericii Catolice din Nicolina).

Locurile sunt limitate la 20. Prin urmare, cei care sunt interesați de acest training sunt rugați să confirme prezența până la data de 28 septembrie 2018, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0729 55 00 70, Hurduc Mihaela-coordonator local D.A.R.E.

La finalizarea training-ului, participanții vor primi un certificat de participare.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

20 Septembrie 2018 In Noutati si evenimente

Confederația Caritas România, împreună cu organizațiile Caritas din toată țară și cu sprijinul Conferinței Episcopilor Catolici din România, va organiza o colectă în bisericile catolice în semn de solidaritate cu populația afectată de războiul din estul Ucrainei.

14 Septembrie 2018 In Noutati si evenimente

 CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI organizează în Iași cursuri de formare în calificarea:

 

-       INFIRMIERĂ - cod N.C. 5132.2.1 (nivel 3 CNC).

 

La finalul acestora se obţin certificate de calificare recunoscute la nivel european.

 

   Durata cursului: 

 -       Infirmieră este de 720 ore (aprox. 6 luni),  perioada de derulare: Septembrie 2018   - februarie 2019.

 

 Taxa de participare pentru cursul de Infirmieră 650 lei (se achită în două rate).

 

  Acte  necesare:

- copia actului de identitate,
- copia certificatului de naştere,
- copia certificatului de căsătorie/hotărâre de divorţ (dacă este cazul),
- copia actului de studii al ultimei şcoli absolvite (învăţământ minim obligatoriu la data absolvirii),
- adeverinţă de la medicul de familie - apt curs,
- prima rată pentru cursul de infirmiera  este de 350 lei.

 

  Înscrierile se fac  până VINERI, 21 septembrie 2018.
Înscrierile se fac zilnic ( de luni până vineri) între orele 9.00-16.00, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iaşi, strada Sărărie, nr. 134.

 

Telefon: 0232/210085
Persoana de contact: TEREZA  ANDRICI

 

 

X

Right Click

No right click