Articole filtrate după dată: Ianuarie 2021
01 Februarie 2021 In Noutati si evenimente

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din Iași a sărbătorit Ziua Don Bosco, sărbătoare în cadrul căreia au avut loc mai multe evenimente: împlinirea a 21 de ani de la înființarea Centrului, sărbătorirea Sfântului al cărui nume îl poartă (Sf. Ioan Bosco), sfințirea Centrului și a copiilor, aniversarea a patru copii. O zi cu multe zâmbete, distracție, competitivitate, dar și emoții, învățături, descoperiri... Am urcat cu toții: copii, angajați, voluntari în Caruselul lui Don Bosco și am început distracția, învârtind roata care ne-a pregătit numeroase surprize. Fiecare participant la sărbătoare a avut rolul său bine stabilit: prezentator, asistente, concurenți, echipa media, etc. Concursul ,,Caruselul lui Don Bosco” s-a derulat astfel: copiii au fost împărțiți în două echipe alegându-și singuri denumirea grupului (Echipa Merelor versus echipa Minionilor - grupa mare; echipa Pizza Salami versus echipa Verzuii - grupa mică), urmând ca apoi să înceapă rundele concursului din diferite domenii și cu întrebări referitoare la viața Sf. Ioan Bosco (origini, copilărie, dincolo de meserie, vocație, citat celebru). În cele cinci runde, copiii au avut atribuția de a descoperi cuvântul sau propoziția prin numirea de consoane, vocalele fiind cumpărate cu puncte. Caruselul nostru, încărcat cu puncte de la 10 la 1000, cu surprize, provocări, mimă de grup, stai o tură..., reguli care au fost explicate de la începutul jocului. Un concurs care a stârnit copiilor curiozitatea, competitivitatea, dar care le-a oferit și multă, multă distracție. Desigur, la finalul concursului, fiecare echipă s-a dovedit a fi câștigătoare prin acumularea de punctaje satisfăcătoare, iar copiii au plecat încărcați cu daruri și cu inima până la cer, tresăltând de bucurie.

01 Februarie 2021 In Servicii de ingrijire la domiciliu

 Înființarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu Butea
Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași anunță înființarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu Butea, județul Iași, începând cu 1 februarie 2021

29 Ianuarie 2021 In Noutati si evenimente

29.01.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Joi, 28 ianuarie 2021, la sediul Primăriei Berezeni, jud. Vaslui.

a avut loc conferința de lansare a proiectului

SERVICII INTEGRATE PENTRU BUNICII DIN BEREZENI

 

Obiectivul general al proiectului:

Dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate pentru îmbunătățirea calității vietii persoanelor vârstnice cu domiciliul pe raza comunei Berezeni, județul Vaslui, în acord cu legislația în vigoare și nevoile grupului țintă.

 

În deschiderea evenimentului, domnul primar Dima Toader a spus câteva cuvinte despre comuna Berezeni, istoricul și locuitorii acesteia. Acesta a ținut să mulțumească Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași pentru implicare subliniind impactul pozitiv pe care acest proiect îl va avea asupra întregii comunități locale.

Părintele Iosif Iacob, directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași ne-a vorbit despre  misiunea, valorile, serviciile și activitățile din cadrul asociației, exprimându-și bucuria pentru realizarea acestui parteneriat în vederea dezvoltării sociale și socio-medicale din cadrul comunității Berezeni.

Prezentarea detaliată a proiectului a fost făcută de către Antonina Dogariu, managerul proiectului care a oferit participanților informații legate de obiectivele proiectului, activitățile derulate și rezultatele așteptate în urma implementării. ,,Mulțumim pentru tot sprijitul acordat în realizarea acestui proiect, și pentru căldura cu care ne-ați primit în comunitate; a fost un demers plin de provocări, dar a meritat tot efortul nostru pentru că va avea un impact deosebit asupra grupului țintă, a declarat Antonina Dogariu.

 

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Creșterea gradului de implicare activă a comunității în dezvoltarea de servicii socio-medicale, adaptate nevoilor persoanelor vârstnice din com. Berezeni - jud. Vaslui, pe perioada de implementare a proiectului.

2. Creșterea calității vieții pentru un număr de 165 de persoane din com. Berezeni prin oferirea de servicii integrate în cele 45 de luni de implementare a proiectului.

 

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt:

 

Ø  Dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice prin:

·         Înființarea centrului social destinat persoanelor vârstnice din comuna Berezeni.

·         Dezvoltarea activităților de voluntariat și implicare activă a membrilor comunității prin acțiuni de ecologizare, schimburi intergeneraționale, activități de socializare, acțiuni și manifestări cu și pentru vârstnici.

·         Furnizarea de programe de formare și participare la schimburi de experienţă/schimburi de bune practici.

Ø  Furnizarea serviciilor sociale fără cazare destinate persoanelor vârstnice prin:

·         Furnizarea de servicii socio-medicale prin intermediul Centrului de Îngrijire la Domiciliu Berezeni.

·         Furnizarea de servicii sociale în cadrul Centrului de zi Berezeni: activități de integrare/reintegrare socială, activități de recuperare și reabilitare, acordare de servicii suport, precum și servicii de igienă și îngrijire personală, acțiuni de voluntariat care vizează sprijinul comunitar.

·         Acordarea de servicii sociale vârstnicilor în cadrul Cantinei Sociale prin pregătirea şi servirea unei mese de prânz pentru persoanele selectate.

 

Perioada  de implementare: 01.07.2019 - 31.03.2023

Locația: Comuna Berezeni - jud. Vaslui

Valoare contractului: 2 794 789,97 lei

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa Prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Mai multe informaţii privind acest proiect, puteţi obţine la numărul de telefon 0232-210085,

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Persoană de contact: Dogariu Antonina, manager proiect.

 

  Asociația Centrul Diecezan Caritas Iaşi anunţă scoaterea la concurs pentru postul de asistent social, în cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iugani, cu activitate în comuna Mircești și comuna Stolniceni – Prăjescu, normă de 8 ore, pe perioadă determinată.