Glasul copiilor și tinerilor din cadrul Centrului de Plasament „Sf. Iosif” în perioada de izolare socială

„Perioada de izolare socială m-a făcut să fiu mai bună, să mă apropii mai mult de colegele din centru.”, „În izolare am pus în practică respectul...”, „Mă simt inspirată de activitățile desfășurate în ultima perioadă.” așa încep discuțiile cu unele dintre beneficiarele Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, căutând în permanență să fim la nivelul așteptărilor copiilor și tinerilor care fac parte din cadrul proiectului.

În cadrul Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, în această perioadă, se desfășoară o serie de activități de tip „altfel”, în vederea dezvoltării abilităților educaționale, de creștere a rezistenței în perioada pandemiei, de devoltare a stimei de sine și de dezvoltare a unei vieți independente. Printre acestea, enumerăm următoarele activități: consiliere individuală, suport igienico-sanitar (constând în educația pentru sănătate și întreținerea curățeniei), pregătirea lecțiilor, realizarea unor jocuri de societate, activități sportive, confecționarea obiectelor de tip hand-made, dezvoltare spirituală și religioasă, vizionarea de filme motivaționale, organizarea unor schimburi de experiență online, organizarea unor grupuri de desen/lectură/dans/poezie, organizarea unor jocuri de rol.

Fetele care s-au marcat în mod deosebit în această perioadă sunt: Enache Maria, prin realizarea unei poezii cu titlul „DUREREA”, dar și prin realizarea unei povestioare „IEPURAȘUL CURAJOS”. O altă fată care s-a remarcat în această perioadă este Crăciun Veronica, prin desenele realizate.

Pe fondul pandemiei, fetele au manifestat o atitudine prosocială, oferind soluții de bună practică în vederea trecerii peste perioada virusului COVID 19. De asemenea, au desfășurat și activități de sprijin online, prin mijloacele de comunicare moderne, pentru familiile de origine.

Sărbătorile Pascale au fost marcate corespunzător, prin organizarea unor ateliere de încondeiere a ouălor, prin desfășurarea unor sesiuni de pregătire a bucatelor tradiționale, prin activități de autogospodărire.

Totodată, sărbătorirea a 30 de ani de activitate a Asociației Diecezan Caritas Iași, a reprezentat un punct central al creativității al fetelor. Ele au organizat o activitate de felicitare online prin diverse materiale dinamice.

Revenirea la activitățile educaționale, s-a desfășurat în mod firesc, asigurând accesul la platformele online prin însoțirea în permanentă a fetelor.

Cu speranța în suflet, cu optimism, cu activități multiple, sperăm cât de curând la o revenire fructuoasă.

Citit 507 ori Ultima modificare Joi, 07 Mai 2020 10:24
Mai multe din această categorie:

« August 2020 »