Povestea familiei mele

                Vineri, 15 mai 2015, Centrul de Resurse pentru Familii a sărbătorit Ziua Internațională a Familiei printr-o activitate inedită numită sugestiv „Povestea familiei mele”, activitate în cadrul căreia copiii, părinții și voluntarii au devenit personaje animate, eroi ai propriilor povești de viață, împărtășind astfel păreri, idei, opinii și experiențe care au dus la un moment dat la schimbări semnificative în procesul de maturizare al fiecăruia.

 

                Ne-am dorit să realizăm o activitate dedicată părinților și copiilor în cadrul căreia cei maturi să redevină copii, iar piticii să-și aducă la viață eroul preferat din animațiile cele mai cunoscute. Întreaga întâlnire a avut ca principală temă poveștile, eroii, joaca și  reușita. Așadar participanții au făcut parte din două tabere: pe de o parte, cei mici au desfășurat activități recreative specifice vârstei, iar părinții au luat parte la un grup de suport în cadrul cărora discuțiile principale s-au axat pe importanța fiecărui individ în viața de zi cu zi, pe resurse, dorințe, reușite sau eșecuri menite să ne întărească pe noi ca și oameni.

                Elementul surpriză considerat neașteptat de către părinți a fost de a-i invita pe aceștia să se implice activ în joaca copiilor, activitate îmbrățișată cu entuziasm de către toți participanții: cei mici au încercat să îi pună în dificultate pe toți prezenți, alegând să reprezinte personaje animate nou- apărute și complet necunoscute de către noi, cei care am crescut cu animații clasice și arhi-cunoscute.

                Am împărtășit împreună emoții, trăiri, experiențe de viață, am râs la unison, ne-am amintit de copilărie, ne-am amuzat copios de grimasele făcute de prichindei, iar principalul scop a fost atins: am reușit pentru câteva ore, să scoatem părinții din rutina zilnică, să-i facem să zâmbească, să le acaparăm atenția spre aspectele pozitive din viața lor. Poate că cel mai important este faptul că am intrat cu toții într-o altă lume, cu prinți și printeșe, cu eroi și personaje negative și am făcut și noi, cei cu o anumită experiență de viață, cunoștintă cu personajele de poveste abia sosite în inimile copiilor.

                Mulțumim voluntarilor care s-au implicat activ în realizarea acestei zi speciale demnă de trecut în agenda activităților din cadrul Centrului de Resurse pentru Familii!

 Echipa Centrului de Resurse pentru Familii.

               

Citit 2202 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2015 13:14

Calendar

« Februarie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
X

Right Click

No right click