Zâmbete gratis!

04 Iunie 2010

Anul acesta, de 1 iunie, ne-am propus să reamintim şi adulţilor că suntem cu toţii copiii lui Dumnezeu şi să-i provocăm să uite măcar pentru un moment de dificultăţile vieţii. Astfel, copiii şi tinerii de la Centrul de Plasament „La Salle” al Congregaţiei Fraţii Şcolilor Creştine, şi Centrul de Plasament „Sf. Iosif” al Centrului Diecezan Caritas Iaşi, costumaţi în clovni au sărbătorit ziua copilului oferind şi culegând zâmbete.

La începutul zilei, după ce au făcut diverse figurine din baloane, clovnii noştri au dat buzna în birourile angajaţilor de la Caritas spunându-le „La mulţi ani! Cu toţii suntem copiii lui Dumnezeu!”, şi oferindu-le un balon sub formă de floare, de inimă, sau de căţeluş.

A urmat apoi o vizită la Căminul de bătrâni „Constantin şi Elena”, unde am prezentat un mic spectacol de clovnerie, am oferit câte un balon haios, şi am încercat să aducem un zâmbet pe feţele marcate de suferinţă, să aducem un strop de lumină în sufletele triste şi însingurate ale celor care ar putea fi bunicii noştri.

Întorcându-ne spre casă, micii noştrii clovni s-au întrecut în tot felul de ghiduşii încercând să descreţească frunţile trecătorilor de pe stradă, şi mare ne-a fost bucuria când i-am auzit propunând să meargă şi în parcul Copou pentru a oferi din entuziasmul şi din bucuria lor copiilor şi adulţilor pe care-i vor întâlni.

„Pentru mine, ziua de 1 iunie a însemnat o bucurie a bătrânilor şi a copiilor.” (Ana)

„A fost foarte frumos. De ziua noastră am făcut bătrânii să zâmbească şi a fost o ocazie pentru a ne bucura împreună cu ei. Şi în parc a fost frumos pentru că ne-am distrat cu copiii şi am oferit îmbrăţişări de clovn gratis.” (Angela)

„De 1 iunie am înţeles că trebuie să zâmbesc deoarece este ziua mea şi a tuturor copiilor. Am avut ocazia să fac şi pe alţii să zâmbească, să împărtăşesc şi celorlalţi bucuria mea!” (Marcelina)

„A fost frumos mai ales când am mers la căminul de bătrâni şi le-am furat zâmbete bătrânilor! Nici în parc nu a fost rău, ba chiar frumos şi distractiv. Am oferit multe îmbrăţişări de clovn, iar baloanele împărţite copiilor i-au făcut să zâmbească.” (Geanina)

„Ziua de 1 iunie de anul acesta a fost o zi specială deoarece am fost în vizită la un cămin de bătrâni. Pe chipul bătrânilor se citea o tristeţe adâncă, dar după ce am intrat şi le-am făcut din mână, toţi au început să zâmbească ca nişte copii, că doar era 1 iunie! După ce am dus veselie în căminul de bătrâni, am fost în parcul Copou şi am împărţit multe baloane copiilor oferindu-le în acelaşi timp din bucuria noastră!” (Miki)

„Mi-a făcut mare plăcere să merg la căminul de bătrâni, pentru că am realizat că am făcut o bucurie imensă acelor persoane. În viaţă contează cel mai mult să încerci să îi faci pe cei de lângă tine să zâmbească. Bătrânii din acel cămin păreau trişti şi de aceea am încercat să stârnim un zâmbet măcar 30 de minute cât am stat acolo. Ieşirea în parc m-a făcut să văd că nu toţi oamenii ştiu să zâmbească, sau cel puţin nu nouă. Am oferit baloane celor mici şi le-am urat *La mulţi ani* de ziua copilului, dar nu numai copiilor, ci şi părinţilor lor. Şi ... un sfat de la clovn: Zâmbeşte şi trăieşte!” (Georgiana)

„A fost o experienţă interesantă şi foarte frumoasă. M-am bucurat mult când am văzut bătrânii cu zâmbetul pe buze, bucurându-se doar uitându-se la feţele noastre comice. În parc a fost la fel de frumos, deoarece copiii erau foarte bucuroşi să primească baloane, iar oamenii se bucurau când primeau îmbrăţişările noastre. Mă bucur că am adus zâmbetul pe buze persoanelor din jurul nostru!” (Alina)

Unul dintre principalele obiective ale organizării acestei zile a fost să-i provocăm pe copiii şi tinerii beneficiari ai centrelor noastre de plasament să poată trăi bucuria de a dărui, şi se pare că au ştiut cu prisosinţă să dăruiască, şi mai ales să se bucure de rodul darului lor!

Sr. Petra Măriuţ, cj

Coordonator Program Centrul de Plasament „Sf. Iosif”

Citit 1231 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 22:16

« Noiembrie 2017 »