18-26 iulie proiectul “Zâmbeşte şi trăieşte!”

20 Iulie 2009

Centrul Diecezan Caritas Iaşi prin Programul Centrul de Plasament „Sf. Iosif” în colaborare cu Asociaţia Enzo B, organizează în perioada 18-26 iulie proiectul “Zâmbeşte şi trăieşte!”.

Obiectivul proiectului este oferirea cunoştinţelor de bază ale clownterapiei şi noţiunilor elementare ale unei gândiri pozitive, printr-o experienţă amuzantă şi interculturală.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

•             Oferirea de stimuli care să favorizeze creşterea personală şi profesională prin intermediul jocului, al distracţiei şi al creativităţii;

•             Oferirea instrumentelor eficiente de interacţiune şi de comunicare, şi posibilitatea de învăţare a tehnicilor gândirii pozitive;

•             Oferirea oportunităţii de a trăi un moment de împărtăşire interculturală şi de creştere personală.

Beneficiarii proiectului sunt un grup de 16 adolescenţi şi tineri din Centrul de Plasament “Sf. Iosif” al Centrului Diecezan Caritas Iaşi, şi Centrul de Plasament “La Salle” al Congregaţiei Fraţii Şcolilor Creştine din Iaşi. Din partea asociaţiei Enzo B participă un grup de animatori care lucrează împreună cu adolescenţii şi tinerii români în timpul acestui atelier de clownterapie.

Proiectul urmăreşte formarea tinerilor prin însuşirea noţiunilor elementare ale modului de a fi clown şi ale gândirii pozitive, prin exerciţii de încredere, de sintonie şi prin implicarea directă în momentele de improvizaţie şi de distracţie. La sfârşitul cursului tinerii vor fi capabili de a realiza un spectacol de clownerie. Spectacolul va fi precedat de o după-amiază în parc, când tinerii vor face publicitate, dar mai ales vor pune la dispoziţia întregii comunităţi cunoştinţele dobândite oferind posibilitatea celor mari cât şi celor mici să se distreze gratuit în parc. (îi vor învăţa să facă mingiuţe, îi vor machia pe copii, vor prezenta câteva momente de micromagie...).

Astfel, la finalul proiectului vor fi două acţiuni:

•             acţiunea „Circul în parc” – care se va desfăşura în Copou, Parcul Expoziţiei (spaţiul de joacă pentru copii), vineri 24 iulie începând cu ora 16:00;

•             spectacolul stradal de clownerie „Zâmbeşte şi trăieşte!” – care se va desfăşura pe Bd. Ştefan Cel Mare şi Sfânt, (spaţiul închis circulaţiei rutiere), sâmbătă 25 iulie începând cu ora 18:00.

Sr. Petra Maricela Măriuţ

Coordonator Program Centrul de Plasament „Sf. Iosif”

Citit 785 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 22:38

« Ianuarie 2018 »