Dragostea. Chipuri noi pentru o poveste veche

Tinerii beneficiari ai Centrului de Plasament „Sfântul Iosif” împreună cu cei de la Căminul „La Salle” şi de la Centrul Xaverianum au participat la un atelier formativ despre tineri, pregătit de tineri şi pentru tineri, având ca temă: Dragostea. Chipuri noi pentru o poveste veche.

Atelierul a avut loc la Centrul Xaverianum, moderatorii atelierului fiind părintele iezuit Marius Taloş, directorul Centrului, Felicia Ciobanu, Cătălina Munţiu, Denisa Moldovan şi Ştefan Medveş. Activitatea s-a desfăşurat pe parcursul a două întâlniri, prima având loc, sâmbătă, 9 mai 2009, orele

17.00 – 21.00 iar cea de-a doua, sâmbăta următoare, 16 mai 2009, în acelaşi interval de timp.

Prima parte a atelierului a cuprins vizionarea unui film, Twilight, în regia lui Catherine Hardwicke, un film de mare interes pentru adolescenţi şi tineri, urmat de un mic comentariu, reliefând momentele semnificative pentru viaţa tinerilor. În continuare s-au format grupuri mici, unde s-au împărtăşit impresiile despre film şi s-a discutat despre anumite expresii de mare circulaţie printre tineri, încercând să stimuleze în ei capacitatea de reflecţie, de discernamânt şi de alegere. La sfârşit, fiecare reprezentant al grupului a expus în plenum cele discutate.

A doua parte a atelierului a cuprins trei jocuri cu scop educativ-formativ, la care tinerii au participat cu entuziasm şi interes. Au urmat din nou discuţii în grupuri mici iar în partea finală, o tânără şi un tânăr au prezentat mărturiile lor, despre experinţa de prietenie şi de iubire, care încearcă zi de zi să consolideze relaţia lor, intenţionând să facă pasul hotărâtor în viaţă, să primească sacramentul căsătoriei, continuând împreună să întemeieze o familie bazată pe valorile umane şi creştine.

Sperăm că acest atelier a avut efecte pozitive asupra tinerilor şi i-a ajutat să se îmbogăţească cu anumite idei şi convingeri despre minunata experienţă a vieţii, cea a dragostei, de care se spune multe şi la a cărei esenţă se ajunge tot mai greu.

Sr Liliana Patraş cj – psihopedagog, Centrul de Plasament „Sf. Iosif”

Citit 848 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 22:49

« Iunie 2018 »