Sărbătoarea copilăriei

Duminică, 30 mai 2010, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, a organizat spectacolul intitulat „Sărbătoarea copilăriei”. Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, iar protagoniştii spectacolului au fost copii de la şapte centre de plasament ale DGASPC Iaşi. Micii artişti au prezentat scenete, cântece şi poezii, dansuri moderne şi populare, valsuri şi dansuri orientale pentru a serba în avans ziua de 1 iunie, ziua internaţională a copilului.

În cadrul acestui spectacol, am fost onoraţi de invitaţia DGASPC Iaşi de a participa cu beneficiarii noştrii la programul dedicat zilei copilului. Astfel, Centrul de Plasament „La Salle” al Congregaţiei Fraţii Şcolilor Creştine, şi Centrul de Plasament „Sf. Iosif” al Centrului Diecezan Caritas Iaşi, au răspuns invitaţiei prin participarea cu trupa de clovni „Zâmbeşte şi trăieşte!” prezentând câteva momente comice.

Am notat câteva din mărturiile clovnilor noştri:

„La spectacolul de duminică am avut ocazia să-i facem pe alţii să zâmbescă, să se simtă bine, şi să vrea şi ei la rândul lor să transmită mai departe un zâmbet.” (Marcelina)

„Spectacolul de duminică a însemnat ceva deosebit pentru noi toţi! Emoţiile şi dorinţa de a juca cât mai bine nu au lipsit. Reuşita acestui spectacol m-a făcut să-mi dau seama că pot reuşi în viaţă dacă am încredere şi bunăvoinţă!” (Geanina)

„A fost o zi foarte frumoasă. Ne-am distrat, am făcut lucruri minunate şi am învăţat să zâmbim mai mult şi să-i facem şi pe alţii să zâmbească.” (Angela)

„Pentru mine spectacolul de duminică a fost o reuşită, pentru că într-un timp foarte scurt am cules foarte multe zâmbete. Dăruind un zâmbet, vei primi un zâmbet!” (Miki)

„A fost foarte, foarte frumos şi m-am distrat. Mi-au plăcut momentele realizate de către copiii de la celelalte centre. Am avut emoţii la spectacolul nostru spectacolul de clovnerie, însă mi-au trecut imediat ce am urcat pe scenă!” (Mădălina)

„Pentru mine a fost o experienţă nouă. Această participare mi-a creat multe emoţii dar în acelaşi timp foarte multe satisfacţii pentru că am realizat că implicându-mă într-un spectacol eu sunt cea care câştigă. Şi când spun aceasta, nu mă refer la un câştig material, ci la un câştig interior care mă va ajuta ca în viaţă să am mai multă încredere în mine!” (Georgiana)

„Chiar dacă am participat ca spectator, a fost frumos şi emoţionant, deoarece erau prietenele mele pe scenă şi eram bucuroasă pentru ele!” (Alina)

Cum aş putea la rândul meu să spun altceva decât ceea ce exprimă atât de frumos şi sincer „fetele noastre”? Au fost minunate şi ele şi băieţii de la Fraţii Şcolilor Creştine. Au fost minunaţi şi pe scenă, dar mai ales au fost minunaţi în timpul momentelor de pregătire manifestându-şi creativitatea şi bucuria de a dărui la rândul lor din ceea ce au învăţat de-a lungul timpului.

Se cuvine să mulţumim partenerilor noştri de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, care ne-au invitat să participăm la acest eveniment.

Sr. Petra Măriuţ, cj

Coordonator Program Centrul de Plasament „Sf. Iosif”

Citit 1125 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 22:54

« Noiembrie 2017 »