BAZAR CARITABIL - prima ediție

Vineri, 13.03.2015, ora 15:00, am dat startul primei ediții a Bazarului Caritabil organizat de Centrul de Resurse pentru Familii, proiect al Centrului Diecezan Caritas Iași. În cadrul acestei activități beneficiarii a două proiecte (Centrul de Resurse pentru Familii și Centrul de Resurse pentru Copii și Tineret „Don Bosco”) au putut achiziționa articole vestimentare pentru copii dar și pentru adulți, încălțăminte, jocuri educative sau jucării la prețuri minime de 50 de bani, 1 leu respectiv 2 lei bucata.

De ce Bazar Caritabil și de ce prima ediție?

Echipa Centrului de Resurse pentru Familii a plecat de la ideea de a ajuta beneficiarii, fiecare persoană participantă având o situație diferită de viață și aflându-se într-un moment dificil pentru dezvoltarea sa personală, familială și profesională.
                De-a lungul timpului, am primit nenumărate donații pentru familiile beneficiare ale Centrului, donații ce au constat atât în haine pentru copii, femei sau bărbați și obiecte pentru bebeluși, jocuri educative ori jucării de pluș, motiv pentru care am gândit o activitate complexă și pe termen lung în vederea susținerii din punct de vedere material al familiei privită din ansamblu. Aceste obiecte au reprezentat, în fapt, punctul de plecare al activității ce se dorește a fi susținută o lungă perioadă de timp de acum încolo.
                Am considerat a fi prima ediție, pentru că ne dorim ca acest Bazar Caritabil să devină o tradiție, fiind organizat în mai multe momente ale anului, în funcție de volumul de donații primit. Ulterior, se vor realiza afișe informative pentru ca cei care vor să contribuie în procesul de ajutorare al persoanelor nevoiașe, să fie informați atât în legătură cu modalitatea în care pot dona, dar și cu modul de distribuire ale articolelor respective.
                În ceea ce privește impunerea unei sume modice de bani, am ales această variantă în primul rând pentru a-i responsabiliza pe benficiari și pentru a-i tempera în ceea ce privește volumul de achiziții, iar în al doilea rând pentru a găsi o variantă de auto-susținere în folosul beneficiarilor.
                Nu putem decât să ne bucurăm de faptul că, pe de o parte, un
număr mare de voluntari au răspuns afirmativ inițiativei noastre prin a se implica activ, iar pe de altă parte, de volumul de beneficiari care au fost interesați și mulțumiți de evoluția lucrurilor.
                Sperăm că ideea noastră, optimismul și dorința de a veni în sprijinul familiilor va fi împărtășită și susținută și în cadrul comunității.
                Mulțumim atât Centrului De Resurse pentru Copii și Tineret „Don Bosco” pentru susținerea inițiativei noastre și pentru donațiile făcute, cât și voluntarilor implicați si devotați cauzei noastre.

Mihăilă Ioana – asistent social

Citit 944 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 14:56