CENTRUL DE RESURSE PENTRU FAMILII SUSȚINE EDUCAȚIA COPIILOR!

15 Septembrie 2015

Vineri, 11.09.2015, Centrul de Resurse pentru Familii, program al Centrului Diecezan Caritas Iași, a derulat o activitate educativă și de suport menită să vină în sprijinul a 30 de copii provenind din familii defavorizate.

Numită sugestiv Cufărul cu emoții, ideea activității a plecat, pe de o parte, de la dorința de a oferi ultimelor zile de vacanță un cadru familial, în care joaca și zâmbetele să se împletească armonios în sufletul participanților, iar pe de altă parte, de la dorința de a sprijini în procesul educațional un număr de 30 de copii ce provin din familii defavorizate, familii care se izbesc zilnic de imposibilitatea asigurării suportului financiar necesar traseului educațional al celor mici.

Am dorit să îmbinăm utilul cu plăcutul, cum ar spune unii, ori copilăria cu maturitatea, am alege noi să credem. Provocarea a venit atât din partea participanților adulți, cât și al celor mici, datorată faptului că familiile prezente au fost la prima experiență de acest gen, ei devenind într-o perioadă relativ scurtă beneficiari ai Centrului.

Ne-am cunoscut prin intermediul jocurilor, am readus la viață activități uitate sau necunoscute pentru majoritatea participanților – „încâlcita” punând adevărate piedici „ștrumfilor” ce au încercat să readucă participanții la stadiul anterior de așezare.

În același areal al jocului, am realizat „Tabloul familiei” privit din două dimensiuni: atât al copilului, cât și al părintelui, cu toții reușind să aducă elemente ce se regăsesc, în fapt, în inima tuturor: casa liniștitoare cu flori în geam, soare și păsări pe acoperiș, tablou în care toți membrii familiei se țin de mână, sprijinindu-se reciproc.

Le mulțumim pe această cale sponsorilor noștri, Conex Distribution S.A., cei care ne-au sprijinit în a oferi, cu ocazia începerii școlii, 30 de ghiozdane echipate complet cu rechizitele necesare, astfel încât copiii să plece în prima zi de școală cu zâmbetul pe buze și cu liniștea că există oameni care își doresc ca traseul lor educațional să fie presărat cu reușite.

Le mulțumim și familiilor participante, care, cu mic cu mare, au răspuns „prezent” invitației noastre de a îmbina lumea copiilor cu cea a adulților, uitând pentru câteva ore de griji, probleme și neajunsuri.

Mai vreau să vin la activități pentru că mama și fratele meu au zâmbit mult”, a concluzionat la sfârșitul programului unul dintre copiii participanți (T.C.), ceea ce ne îndreptățește să credem că ne-am îndeplinit cu adevărat obiectivul activității noastre.

Citit 898 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2015 17:11

« Noiembrie 2017 »