Expoziţie cu vânzare de fotografii şi obiecte „Lumea văzută de jos”

În perioada 2 octombrie – 4 octombrie 2009, în incinta Iulius Mall, Biroul de Asistenţă Socială Caritas Iaşi, proiect al organizaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi, organizează o expoziţie cu vânzare de fotografii şi obiecte, realizate de copii ce provin din medii defavorizate.

Scopul acestei expoziţii este de a strânge fonduri necesare achiziţionării de medicamente, alimente, jucării şi hăinuţe celor 50 de copii ce provin din familii sărace, beneficiari ai Biroului de Asistenţă Socială Caritas Iaşi.

“Lumea vazută de jos” este un proiect prin intermediul caruia Biroul de Asistenţă Socială Caritas Iaşi a dorit să ofere oportunitatea copiilor ce provin din familii defavorizate cu vârste cuprinse între 8-12 ani să surprindă prin fotografie imagini semnificative pentru copilaria lor. Aceast proiect are ca scop dezvoltarea imaginaţiei copilului prin fotografie, socializarea cu ceilalti copii şi descoperirea lumii înconjuratoare prin intermediul fotografiei.

Totodata a fost şi pentru noi adulţii o experienţă din care am învaţat că trebuie să fim din nou copii, sa dăm o şansa lumii în care trăim şi chiar dacă multe sunt iluzii, sperând, putem să ne îndreptăm spre ţeluri mai înalte. Lăsaţi din când în când grijile şi nefericirile deoparte şi priviţi în jurul vostru mai atenţi, bucuraţi-vă de lucrurile mărunte sau de peisajele din jur, cu care sunteţi obisnuiţişi cărora nu le mai acordati atenţie, căci poate veţi observa ceva nou, ceva care vă va surprinde într-un mod placut asa cum au facut-o si copii ce provin din familii sărace!

Vă invităm să fiţi alături de noi vizitând expoziţia şi achiziţionând obiectele de la standul Caritas din incinta Iulius Mall etaj 2!

Asistent social Biroul de Asistenţă Socială Caritas,

Loredana Bişoc.