Caravana veseliei

26 Aprilie 2010

În perioada 22-26 aprilie 2010, 30 de copii care provin din familii defavorizate, beneficiari ai Biroului de Asistenţă Socială Caritas, au participat la „Caravana Veseliei”.

Iniţiativa, intitulată „Caravana veseliei”, a constat în mai multe acţiuni, care s-au desfăşurat în diferite instituţii culturale din Iaşi precum şi în locuri de petrecere a timpului liber pentru copii. Prin această activitate s-a urmărit creşterea posibilităţilor de incluziune socială a copiilor, care provin din medii vulnerabile. Activităţile acestui eveniment au dorit să arate că şi copiii săraci au aceleaşi drepturi şi vise şi că merită un tratament nediferenţiat din partea comunităţii şi a instituţiilor.

În data de 22 aprilie 2010, copiii s-au bucurat de mijloacele de distracţie oferite de către parcul de joacă Kid’s Land din incinta Iulius Mall. Timp de o oră copiii au avut parte de tobogane, jocuri pe computer, castelul Barbie, maşinuţe, carusel, trenuleţ, trambuline şi de o atmosferă de basm cu personaje speciale.

Copiii s-au bucurat enorm de momentele petrecute în parcul de joacă, iar părinţii care i-au însoţit au lăsat pentru câteva clipe grijile deoparte şi s-au jucat împreună cu copiii lor, oferindu-le celor mici momente de neuitat.

„Caravana veseliei” a continuat cu o ieşire la un spectacol pentru copii numit „Ca sarea-n bucate”, la Teatrul Luceafărul din Iaşi. Basmul a dorit să transmită copiilor ideea că dragostea autentică este cea care se dovedeşte prin fapte. Versiunea scenică a fost plină de atmosfera veneţiană, de culoare, de elemente comice, muzică live şi dans, care i-a încântat foarte mult pe copii, dar şi pe părinţii acestora care au declarat că e prima dată când au fost la teatru!

În data de 26 aprilie 2010, Caravana s-a finalizat cu o ieşire la Planetariu, unde copiii au avut posibilitatea de a învăţa mai multe lucruri despre planete, stele, comete, soare, lună, meteoriţi şi de a înţelege mai bine fenomenele astrologice.

Fie că provin din familii dezorganizate, fie că au atât de mulţi fraţi şi surori încât tata sau mama nu-i pot întreţine în limitele unui trai decent, aceşti copii merită să aibă parte de o copilărie fericită participând la cât mai multe jocuri interactive şi evenimente inedite!

Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost aproape la organizarea Caravanei şi aţi adus împreună cu noi un zâmbet copiilor, care au atâta nevoie de sprijinul nostru!

Loredana Bişoc,

Coordonator asistent social-Biroul de Asistenţă Socială Caritas Iaşi