Arta de a spune NU Sărăciei

01 Septembrie 2010

Pentru a marca anul 2010 – Anul Combaterii Sărăciei şi Excluziunii Sociale, Biroul de Asistenţă Socială Caritas Iaşi, proiect al Centrului Diecezan Caritas Iaşi, a organizat în Iulius Mall, în perioada 28-29 august 2010, o expoziţie cu vânzare de obiecte realizate de copii care provin din medii defavorizate. Pe parcursul celor 3 luni de vacanţă s-au realizat mai multe ateliere de terapie prin artă la care au participat câţiva dintre voluntarii şi copiii beneficiari ai BASC. Scopul acestor ateliere a fost dezvoltarea imaginaţiei, a creativităţii şi aptitudinilor prin intermediul artei. Sub influenţa mediului în care se dezvoltă, cu prea puţină căldură sufletească, susţinere sau resurse, aceşti copii pot fi ostili în faţa regulilor societăţii care îi respinge. De aceea implicarea lor în diferite activităţi este necesară pentru a-i învăţa să devină independenţi şi responsabili pentru viitorul lor.

Expoziţia a fost organizată cu scopul de a se strânge banii necesari cumpărării de rechizite celor 50 de copii care provin din familii sărace, beneficiari ai Biroului de Asistenţă Socială Caritas Iaşi. Astfel s-a promovat şi petiţia de luptă împotriva sărăciei. Petiţia va fi înaintată şi prezentată Parlamentului European pentru a lua decizii privind prevenirea sărăciei, îndreptându-se atenţia în special asupra a patru obiective importante: eradicarea sărăciei în rândul copiilor în Europa, asigurarea unui nivel minim de protecţie socială pentru fiecare individ, creşterea serviciilor sociale şi de asistenţă medicală şi asigurarea de locuri de muncă decente pentru toţi.

ZERO SĂRĂCIE! ACŢIONEAZĂ ACUM este o campanie iniţiată de către Organizaţia Caritas Europa şi promovată de toate organizaţiile Caritas existente în Europa şi are drept obiectiv creşterea gradului de sensibilizare/conştientizare în rândul cetăţenilor europeni cu privire la fenomenul sărăciei şi îşi propune să contribuie la schimbarea politicilor în vederea dezvoltării unor sisteme sociale sustenabile de prevenire a acestui fenomen.

Combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale face parte integrantă din efortul comun de a ieşi din criză. Din aceste motiv trebuie să ne unim eforturile noastre în acest an de luptă împotriva sărăciei pentru a spori sensibilizarea şi a impulsiona construirea unei societăţi favorabile incluziunii.

Mulţumim pe această cale echipei Iulius Mall care ne sprijină de fiecare dată în acţiunile noastre caritabile, voluntarilor şi tuturor persoanelor care au semnat Petiţia de luptă împotriva sărăciei şi au susţinut financiar campania Arta de a spune Nu Sărăciei.

Loredana Bişoc, Coord.- Asistent Social BASC

Citit 686 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 11:12