Bucuria Sărbătorilor de iarnă

23 Decembrie 2010

Sărbătoarea Crăciunului este o sărbătoare deosebită, pe care fiecare dintre noi o aşteptăm cu mult drag şi emoţie. Cu acest prilej, în cadrul Biroului de Asistenţă Socială Caritas au fost organizate mai multe activităţi dedicate copiilor şi familiilor care provin din medii defavorizate.

În luna decembrie, studenţii de la Asociaţia „Societatea Pentru Psihologie” au organizat o campanie de strângere de fonduri pentru ca opt familii nevoiaşe din judeţul Iaşi să se poată bucura de farmecul Crăciunului. Pentru aceste familii aflate în sărăcie extremă şi cu boli grave au fost adunate donaţii în bani, jucării şi rechizite. Cu puţin înainte de intrarea în vacanţă, adică pe data de 14 decembrie, studenţii de la Asociaţia „Societatea Pentru Psihologie” au distribuit darurile copiilor şi i-au colindat.

O altă activitate organizată în luna decembrie a fost confecţionarea de obiecte de Crăciun de către voluntarii şi beneficiarii Biroului de Asistenţă Socială pentru a strânge fonduri necesare achiziţionării de pachete cu alimente, haine, dulciuri şi jucării pentru 45 de copii. Campania prin care s-au strâns fonduri s-a numit „Crăciunul nedorit” şi a fost desfăşurată de voluntarii Caritas în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi şi în incinta complexului Carrefour ERA. Astfel obiectele au fost expuse în cele două locaţii, iar simpatizanţii acţiunii au făcut donaţii pentru a contribui la cele 45 de pachete de Crăciun.

Aşadar în data de 17 decembrie 2010, copii, părinţi, voluntari ai Biroului de Asistenţă Socială Caritas Iaşi s-au adunat într-un cadru de sărbătoare pentru a simţi împreună bucuria apropierii Crăciunului! Sărbătoarea Crăciunului este ceva minunat pentru fiecare dintre noi, ne umple sufletele cu bucurii şi speranţe. Astfel am pregătit cu ajutorul a 6 copii talentaţi, care fac parte din corul Luceafărul, de la Palatul Copiilor Iaşi, un moment artistic pentru 45 de copii care provin din medii defavorizate. Micii artişti au răspuns pozitiv la invitaţia de a aduce bucuria pe chipurile unor copii, care de multe ori uită să zâmbească din cauza lipsurilor şi a situaţiei familiale nefavorabile! După programul de colinde şi cântece de iarnă fiecare copil a avut posibilitatea să-i spună câte o poezie Moşului, care nu a întârziat să apară cu daruri frumoase.

La finalul programului, ajutorul lui Moş Crăciun a pregătit o surpriză frumoasă copiilor constând într-o tombolă, unde au avut posibilitatea să câştige rechizite şi jucării.

Mulţumim tuturor voluntarilor, sponsorilor, partenerilor, donatorilor, care ne-au susţinut în această perioadă şi au contribuit la bucuria pe care au simţit-o copii beneficiari ai Biroului de Asistenţă Socială Caritas şi vă dorim din suflet Sărbători fericite, pline de pace, fericire şi bogăţie sufletească!

Loredana Bişoc, Coord.- Asistent Social BASC

Citit 562 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 11:27