Un mărţişor special de 8 martie

Ziua de 8 martie reprezintă ziua cea mai plină de gingăşie, zâmbete, şi căldură sufletească pentru toate mămicile din lume! În perioada 14 februarie – 1 martie Biroul de Asistenţă Socială Caritas în colaborare cu Departamentul de Atragere de Fonduri şi Departamentul Voluntariat din cadrul Centrului Diecezan Caritas au derulat o campanie de strângere de fonduriintitulată “Un mărţişor pentru un zâmbet”, pentru a face o bucurie mamelor aflate în dificultate din cadrul acestui proiect. În această perioadă voluntarii au confecţionat mărţişoare care au fost expuse spre vânzare în cadrul mai multor expoziţii.

În ziua de 8 martie Biroul de Asistenţă Socială Caritas în colaborare cu Asociaţia Primul Pas au pregătit un moment deosebit pentru 11 mămici beneficiare ale acestor proiecte. Scopul acestei întâlniri a fost de a oferi mamelor prezente la activitate un mărţişor inedit. Într-o atmosferă de sărbătoare mamele au primit felicitări pe fundalul mai multor melodii dedicate mamei. Pe parcursul activităţii o voluntară din Franţa cu experienţă în domeniu din cadrul Asociaţiei Primul Pas a vorbit despre importanţa rolului mamei în creşterea şi educaţia copiilor. Astfel mămicile prezente au avut ocazia de a conştientiza mai bine semnificaţia „timpului oferit” copilului şi misiunea lor de- a da posibilitatea copiilor să se dezvolte într-un cadru armonios şi sănătos.

Rolul mamei este acela de a oferi afecţiune, blândeţe, gingăşie , de a intra în lumea copilului prin participarea împreună cu el la diferite jocuri şi de a creea un climat de căldură sufletească atât de necesară copilului. Totodată, ea reprezintă primul model de viaţă deoarece în relaţiile cu ea, el cunoaşte primele reguli, primele obligaţii, primele forme ale moralei. Mama reprezintă un liant între copil şi societate, deoarece ea îndeplineşte o funcţie primordială şi fundamentală aceea de educator având misiunea de a-i educa şi forma pe copii să devină oameni maturi şi capabili de se descurca pe viitor.

În cadrul întâlnirii mamele au avut posibilitatea de a povesti experienţele cu proprii copii şi dificultăţile pe care le întâmpină în anumite situaţii. “M-am bucurat foarte mult că am avut ocazia să particip la o astfel de activitate, m-am simţit valorizată ca mămică şi am învaţat că lumea copiilor ar trebui să fie şi lumea noastră pentru că ceea ce vom sădi în copil vom putea culege roadele mai târziu în viitorul său.”(Ana – beneficiară a Biroului de Asistență Socială )

La finalul întâlnirii s-a recitat o poezie intitulată “Rugăciunea unui copil”, pentru ca fiecare mamă să reflecteze pe viitor mai bine la nevoile reale pe care le are orice copil. Activitatea s-a finalizat cu bucurie în suflet, fiecare mamă a primit în dar câte un mărţişor, o cutie de bomboane, portocale şi felicitări pe care le-au confecţionat copii lor.

Mulţumim tuturor voluntarilor şi colaboratorilor noştri care au făcut posibilă această activitate deosebită pentru mămici în prag de primăvară!

Loredana Bişoc- Coordonator – Asistent Social Biroul de Asistenţă Socială

Citit 683 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 11:48