„Chiriţa în balon”

Vineri, 15 mai 2009, ora 19.00, la Teatrul „Luceafărul” a avut loc premiera spectacolului “Chiriţa în balon” de Vasile Alecsandri. Evenimentul a fost organizat de Biroul de Asistenţă şi Consiliere pentru persoane cu Handicap Iaşi (B.A.C.H.) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi şi trupa de teatru social studenţesc F.A.P.T.A. –„Fiecare Azi Poate Trece Altfel”, partenerii implicaţi fiind Centrul Cultural „Xaverianum”, Teatrul „Luceafărul”, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” şi S.C. Vasnidia Com SRL. Coordonatorul spectacolului a fost Giani Ciocoiu.

Interesul arătat pentru eveniment a făcut ca, atât la avanpremieră, cât şi la premieră sala să devină neîncăpătoare. Mărturisesc că am fost cu toţii plăcuţi surprinşi de savuroasa interpretare a actorilor şi de inspirata punere în scenă. Chriţa a avut şarm, Moghior a avut unicitate şi voinţă, Lică şi Hazliul au fost iscusiţi, Năucescu a fost pitoresc, Despa a avut o naivitate calculată, Ţiganca a improvizat excepţional în dialogul cu publicul, comisarul a fost magistral, bocitoarea a avut o intervenţie reuşită, Bîrzoi a dat dinamism piesei, iar clovnii şi pantonima au reprezentat punctul de originalitate bine născocit al piesei. Şi bineînţeles că toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost bagheta bine şlefuită a regizorului Giani Ciocoiu.

Mulţumim tuturor membrilor din trupa F.A.P.T.A.: Vasile Borcan, Izabela Bordeianu, Raluca Sandu, Izabela Nechifor, Radu Giosanu, Gabriela Beraru, Emanoil Nistor, Otilia Paşparan, Alexandru Cojocariu, Costinel Nantu, Ştefan Sava, Mihaela Doboş, Lavinia Horodeanu, Mihaela Cichi, în frunte cu regizorul Giani Ciocoiu. Datorită vouă publicul ieşean a avut parte de seri minunate cu valenţe sociale şi artistice depline!

Tereza Andrici, asistent social, BACH Iaşi

Citit 999 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 10:02