Concurs de pescuit pentru persoane cu dizabilităţi

10 Septembrie 2009

         10 septembrie 2009, ora 8 dimineaţa. La sediul Biroului de Asistenţă şi Consiliere pentru persoane cu Handicap (B.A.C.H.) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi se fac ultimile pregătiri pentru demararea concursului de pescuit pentru persoanele cu dizabilităţi. Toţi participanţii sunt deja prezenţi şi intraţi în febra de dinaintea începerii întrecerii. Toate predicţiile din sursele de specialitate arată că vremea va fi prielnică, aşa că nu ne rămâne decât să pornim la drum spre baza special amenajată pentru agrement şi pescuit sportiv „La poalele codrului” din localitatea Ciurea, Jud Iaşi, ce va găzdui concursul nostru.

Ora10.00. Peste 20 de persoane debarcăm pe marginea lacului, îmbracaţi toţi cu tricouri roşii primite cadou de la organizatori. După ce se face obişnuita urare pescărească de „Fir întins!”, toţi se grăbesc să găsească acele locuri unde peştele să fie mai binevoitor şi să se agaţe fără prea multe eforturi în cârlige. Se abordează locuri care par imposibile pentru fotoliile rulante, dar curajul şi entuziasmul nu-i împiedică pe concurenţi să le acceseze. Fiecare îşi pun în aplicare cunoştinţele şi arsenalul pe care îl are în dotare şi în cel mai scurt timp încep să apară primele capturi... nu mai mari decât o palmă.

O măruntă ploaie de toamnă încearcă să ne sperie dar nu are nicio şansă. Nu o bagă nimeni în seamă. După o oră cerul se înseninează iar soarele îşi face apariţia. Peştii mai mari parcă ne fac în ciudă şi sar din când în când la suprafaţa apei, făcându-ne pe toţi să visăm la marea captură. Se face ora prânzului şi cu greu ne dezlipim de undiţe să dăm curs invitaţiei la masă, un adevărat ospăţ pregătit de fete care au trebuit să ia o pauză mai lungă de la pescuit. Ne întoarcem degrabă la locurile noastre pentru a profita de fiecare minut sperând să fim printre primii pe podium, dar peştele nu se lasă aşa uşor păcălit. Experienţa, dar şi norocul încep să îşi spună cuvântul iar câţiva dintre concurenţi încep să se detaşeze.

Ora 19.00. Se trage semnalul pentru încetarea concursului, se cântareşte peştele şi se desemnează câştigătorii.

Pe locul întâi s-a clasat Costel Macovei, pe locul al doilea Grigore Cojocaru, pe locul al treilea Ciprian Vizitiu şi premiul pentru cel mai mare peşte capturat a fost câştigat de de Claudiu Cristea.

Surprinzător şi plăcut a fost faptul că toată lumea a fost premiată şi s-au împărţit diplome de participare şi recunoştere a câştigătorilor. A fost o zi recreeativă şi distractivă pentru toţi chiar dacă unii au fost mai norocoşi iar alţii nu au prins nici măcar o broască, cu siguranţă data viitoare vor avea mai multă baftă.

Până atunci le doresc „Fir întins!” tuturor în ceea ce îşi propun să realizeze.

  

Vasile Borcan, voluntar B.A.C.H. Iaşi

Citit 1090 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 10:28

Calendar

« Ianuarie 2019 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
X

Right Click

No right click