„Dimineaţa la cafea” – un loc unde găseşti prieteni

Activitatea „Dimineaţa la cafea” ce se desfăşoară la Biroul de Asistenţă şi Consiliere pentru persoane cu Handicap (BACH) din cadrul Centrului Diecezan Caritas vă aşteaptă la o nouă întâlnire pe data de 13 mai la sediul biroului, Str. Th. Pallady, nr. 4, Iaşi.

Activitatea „Dimineaţa la cafea” se desfăşoară de pe data de 4 martie 2009. Această activitate are loc bilunar, în ziua de miercuri începând cu orele 11.00.

Grupul de socializare „Dimineaţa la cafea” presupune îmbinarea a trei modele de grup şi anume: grupul de suport, grupul de întâlnire şi grupul T (de dezvoltare personală).

Scopul acestui grup este reprezentat prin dorinţa noastră de a facilita procesul de integrare socială a persoanelor cu dizabilităţi. Considerăm că acest lucru se poate realiza prin stimularea realizării de prietenii, prin dezvoltarea stimei de sine a fiecărui membru, prin crearea unui climat proprice exteriorizării şi identificării de soluţii pentru obstacolele întâlnite de către persoanele cu dizabilităţi.

Finalitatea acestui grup are în vedere:

• Creşterea stimei de sine

• Realizarea de prietenii

• Petrecerea timpului cu persoane dragi

• Realizarea integrării sociale

• Participarea la activităţi social-recreative

Această activitate se adresează persoanelor cu dizabilităţi din Iaşi dar şi familiilor sau prietenilor acestora. Până la această dată au fost abordate mai multe teme de discuţie, iar dintre acestea dorim să amintim următoarele: „Drepturi şi responsabilităţi”, „Modalităţi de petrecere a timpului liber”, „Realizarea de prietenii”, „Căutarea de hobby-uri comune”.

Participarea la aceste întâlniri a adus împreună peste 25 de persoane, atât persoane cu dizabilităţi, membri ai familiei dar şi voluntari din cadrul Biroului de Asistenţă şi Consiliere pentru persoane cu Handicap.

Este important să adăugăm faptul că fiecare dintre membrii participanţi a reuşit să-şi dezvolte grupul de prieteni, lucru demonstrat prin ieşirile împreună în afara programului de activitate. Ne bucurăm de asemenea că există o strânsă legătură între toţi cei prezenţi fapt dovedit de prelungirea tuturor activităţilor de până acum peste cele două ore stabilite prin program, uneori ajungându-se la trei sau patru ore.

Prin această activitate ne-am propus să stabilim un parteneriat între echipa organizatoare şi membrii participanţi, considerând că ambele părţi învaţă şi se dezvoltă simultan prin acţiunile defăşurate.

Ne propunem pe viitor să părăsim cadrul biroului şi să defăşurăm activităţi şi în alte medii, precum Parcul Copou, Grădina Botanică sau un picnic în afara Iaşului.

Dorim totodată să anuntăm că următoarea întâlnire va avea loc pe data de 13 mai la sediul Biroului de Asistenţă şi Consiliere pentru persoane cu Handicap din cadrul Iaşi, Str. Th. Pallady, nr. 4, începând cu orele 11.00. Tema de dezbatere pentru această dată este „Angajarea între legislaţie şi realitate”. Vă aşteptăm într-un număr cât mai mare să participaţi la discuţiile noastre, să vă faceţi prieteni, să vă bucuraţi de momente plăcute alături de cei dragi.

Pentru mai multe informaţii puteţi suna la nr. de telefon: 0232/410076.

Simona Ponea, voluntar BACH Iaşi

Citit 719 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 10:39