Invitaţie la teatru

Biroul de Asistenţă şi Consiliere pentru persoane cu Handicap (B..A.C.H.) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi, în colaborare cu trupa de teatru social studenţesc F.A.P.T.A. –„Fiecare Azi Poate Trece Altfel”- vă invită să luaţi parte la punerea în scenă a piesei „Chiriţa în balon” de Vasile Alecsandri. Avanpremiera va avea loc în ziua de sâmbătă, 09 mai 2009, la Casa de Cultura „Mihai Ursachi”, ora 18.30, iar premiera în ziua de vineri, 15 mai 2009, la Teatrul Luceafarul, ora 19.00, sala mica. Intrarea este liberă. Partenerii implicaţi în proiect sunt: Centrul Cultural „Xaverianum”, Teatrul „Luceafărul”, Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, S.C. Vasnidia Com SRL.

Înfiinţată pe 9 februarie 2009, trupa F.A.P.T.A. şi-a propus să fie cu voia publicului prima trupă din Moldova, şi de ce nu din România, care încearcă să-şi exprime dezamăgirea, revolta şi neajunsurile prin teatru; şi nu oricum, ci prin teatru clasic, exprimându-se prin opere ale unor scriitori precum Alecsandri, mai târziu Caragiale, Cehov, Goldoni şi chiar contemporani ca Matei Vişniec.

Trupa este compusă din studenţi şi voluntari ai biroului B.A.C.H. Iaşi, fiind coordonată de Vasile Borcan, Giani Ciocoiu şi Bogdan Proca.

„Mesajul nostru, aşa cum am mai spus, este un strigăt împotriva ignoranţei celor din jur, a nepăsării persoanelor responsabile din toată ţara care refuză să ajute integrarea celor cu dizabilităţi, din centrele speciale, sau cu un statut special într-o societate ce se doreste a fi normală” (Vasile Borcan, voluntar B.A.C.H. Iaşi).

Vă aşteptăm cu drag la toate evenimentele teatrale şi culturale prezentate de trupa F.A.P.T.A.!

Tereza Andrici, asistent social, BACH Iaşi

Citit 684 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 11:12