Expoziţie de desen, pictură şi fotografie "Mobilitate în iarnă"

Biroul de Asistenţă şi Consiliere pentru persoane cu Handicap (B.A.C.H.) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi în colaborare cu Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi a organizat Expoziţia de desen, pictură şi fotografie ,,Mobilitate în iarnă” în ziua de 20 ianuarie 2009, ora 12 la Galeriile de Artă ,,Octav Băncilă” . Proiectul a urmărit creşterea gradului de conştientizare a comunităţii faţă de aptitudinile persoanelor cu dizabilităţi.

La eveniment au participat cadrele didactice, elevii claselor V-VIII din cadrul Colegiului de Artă „Octav Băncilă”, persoanele cu dizabilităţi implicate în proiect, reprezentanţi ai Mass-media, ai organizaţiei „Centrul Diecezan Caritas Iaşi” şi iubitorii de artă.

Au fost expuse spre vânzare un număr de aproximativ 70 lucrări de desen şi 30 de pictură realizate de elevii claselor V-VIII ai Colegiului de Artă „Octav Băncilă” coordonaţi de doamna Profesor Oana Manea. De asemenea, au fost prezentate 20 de fotografii realizate de 3 persoane cu dizabilităţi (Borcan Vasile, Ciprian Vizitiu şi Bogdan Proca). Lucrările expuse reprezintă fie perspectiva cromatică a micilor artişti cu privire la mobilitatea persoanelor cu şi fără dizabilităţi în timp de iarnă, fie imagini din natură surprinse de persoanele cu dizabilităţi.

În cadrul vernisajului realizat de domnul Profesor Dumitru Cristescu şi domnul Ionuţ Ignat s-a realizat o paralelă între dimensiunile de cromatică picturală şi fotografică, arătându-se în acelaşi timp modul în care arta uneşte oamenii şi dizolvă barierele existente în societate.

Chiar dacă îşi petrec viaţa imobilizaţi într-un fotoliu rulant, aceşti tineri reuşesc să ducă o viaţă normală şi reuşesc să impresioneze prin talentul lor, iar prin curajul lor de a participa la această expoziţie ne dovedesc încă o dată că ei într-adevar pot şi vor să fie utili societăţii şi nu să fie catalogaţi uneori ca o povară.

Expoziţia va rămâne deschisă la Galeriile de Artă „Octav Băncilă” până pe data de 30 ianuarie 2008.

Constantin Macovei, voluntar B.A.C.H. Iaşi

Citit 715 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 11:03