Servicii de kinetoterapie la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi

Biroul de Asistenţă şi Consiliere pentru persoane cu Handicap (B.A.C.H.) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi a susţinut în data de 12 octombrie 2012, seminarul „Servicii de Kinetoterapie gratuite la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi”.

Programul se desfăşoară în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (F.E.F.S.), Specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi şi are ca scop îmbunătăţirea funcţiilor neuromotorii ale persoanelor cu dizabilităţi precum şi a abilităţilor de viaţă independentă. Serviciile de kinetoterapie sunt oferite de către studenţii din anul terminal în perioada octombrie 2012 - iulie 2013, fiind supervizaţi de către prep. univ. dr. kt. Marius Neculăeş.

Acţiunea a beneficiat de prezenţa a 48 de studenţi şi a avut scopul de a oferi informaţii studenţilor cu privire la importanţa serviciilor de kinetoterapie la domiciliul.

Agenda seminarului a urmarit:

• prezentarea programelor pe care le desfăşoară Centrul Diecezan Caritas Iaşi în domeniul social;

• activităţile care se desfăşoară în cadrul programului de asistenţă şi consiliere pentru persoane cu handicap;

• au fost repartizate cazurile în funcţie de afecţiunile beneficiarilor precum şi experienţa studenţilor în lucrul cu persoanele cu dizabilităţi.

Proiectul „Servicii de kinetoterapie gratuite la domiciliu” a început în anul 2007 urmărindu-se acordarea de asistenţă unui număr de aproximativ 30 persoane cu dizabilităţi.

Dănuţ Cojocariu, coordonator B.A.C.H.

Citit 1285 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 11:36

« Noiembrie 2017 »